3. Sınıf Hayat Bilgisi - Okul Heyecanı - Konu Anlatımı

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • ******
  • Join Date: Kas 2010
  • Yer: HATAY
  • 7462
  • +547/-0
  • Cinsiyet: Bay
[b]ÇANTAMI HAZIRLIYORUM[/b]
      Bir hafta içerisinde yapılacak dersler programla belirlenir.
Bu programa “Haftalık Ders Programı” denir. Öğretmenimizden alacağımız ders programına göre çantamızı hazırlamalıyız.  Gün içerisinde  işleyeceğimiz derslere göre hazırladığımız araç gereçlerin tam olduğundan emin olmalıyız. Böylece eksik araç gereçle okula gelmemiş oluruz.
      Düzenli bir öğrenci olmalıyız.
Okulla ilgili günlük işlerimizi zamanında ve düzenli olmalıyız. Ders araç gereçlerimiz yanımızda olmadığı zaman birçok güçlükle karşılaşabiliriz.

[b]NE KADAR FARKLIYIZ?[/b]
      Arkadaşlarımızla benzer yönlerimiz olduğu gibi farklı yönlerimizde vardır. Sınıfımızdaki bütün arkadaşlarımızı aynı özelliklere sahip olsaydı, sınıfımız ne kadar sıkıcı olurdu değil mi?
    Arkadaşlarımızla farklı yönlerimizi düşünürsek; bazıları çok güzel top oynar, bazıları iyi resim yapar bazıları da güzel şiir okur. Kimisi uzun boylu, kimisi kısa boylu, kimisi şişman kimisi ise zayıftır.
    Arkadaşlarımızla benzer yönlerimizi düşünürsek; aynı sınıfa gidiyoruz. Hepimiz sekiz yaşındayız ve öğrenciyiz.

[b]DEĞERLİ ARKADAŞIM[/b]
        Arkadaşlar birbirinin davranışını etkileyebilirler. Arkadaş seçerken çok dikkatli olmalıyız. Dürüst olanlarla arkadaşlık etmeliyiz. Doğru sözlü olan ve doğru davranışlarda bulunan kişilere dürüst kişiler denir.

Dürüst insanlar herkese eşit davranır, kimseye haksızlık etmezler. Verdikleri sözleri tutar, paylaşımcı ve açık sözlüdürler. Bizlerde dürüst olmalıyız. Arkadaşlarımızla iyi geçinmeli güçlü dostluklar kurmalıyız. Bizlerde paylaşımcı yardım sever ve sorumluluk sahibi olmalıyız.

İLETİŞİM BECERİSİ
      En iyi iletişim yollarından biride sözlü iletişimdir. Sözlü iletişimde konuşma ve dinleme çok önemli unsurlardır.
      Konuşurken; ses tonumuzu iyi ayarlamalı, kısa ve anlamlı cümleler kurmalı ve görüşlerimizi zorla kabul ettirmeye çalışmamalıyız. Kendimize güvenerek konuş malı, dinleyicilerin yüzüne bakmalıyız. Sorulan sorulara cevap vermeliyiz.
      Dinlerken; Dikkatlice dinlemeli, konuşanın yüzüne bakmalı, sözünü kesmemeliyiz. Dinlerken başka işlerle uğraşmamalı, konuşmacının dikkatini dağıtmamalı, sözünü kesmemeliyiz. Böylece olumlu bir iletişim kurmuş oluruz.