Varise iyi gelen yiyecekler

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11650
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
Varise iyi gelen yiyecekler
« : 24 Eylül 2014, 12:55:52 »
[img width=400 height=400]http://www.uyanangenclik.com/gallery/1_24_09_14_12_55_10.jpeg[/img]
Mor ve çirkin bir görüntüye neden olan varisler için özellikle menopoz dönemindeki hormon değişimleri, gebelik, yaşlık, hareketsizlik, fazla kilolar ve aşırı yağlanma gibi bir takım nedenlerden bahsediliyor.
Bundan dolayı varise daha başlangıç aşamasında müdahale edebilmek için yaşam tarzımızda bir takım değişiklikler yapmamız gerekiyor.

Varis tedavisinde günümüzde tıp teknolojisinin bir hayli ilerlemiş olması aslında bizler için büyük bir şanstır. Varisleri yok etmek ve tedavi edebilmek için günümüzde lazerli varis tedavisi, radyofrekans tedavisi, skleroterapi gibi bir takım yöntemler mevcuttur. Ayrıca lenf drenaj, varis çorabı gibi tedavi yolları da son derece etkili oluyor.

[b]Varisi olan hastalar ne yapmalıdır?[/b]

Uzun süre ayakta sabit kalınmamalıdır. Uzun süre sabit durmaktansa 10 dakika aralar ile yürünmelidir. Her gün 30-45 dakika kadar yürünmelidir. Soğuk su masajı bacaklara yapılmalıdır. Güneşte çok kalmadan denize girmek varise iyi gelir. Lifli ve posalı yiyecekler tercih edilmelidir. E vitamini kullanımına dikkat etmek ve kahve ve çayı az tüketmelidirler.

Varisin tedavisinde bir de doğal yollarda elde edilen bitkisel mucize iksirleri bulunuyor.
VAris toplar damarların bozulması ve kanında katılaşarak kan dolaşımının bozulması neticesi , toplar damarların şişmesi şeklinde olur.

Tedavisi için; Böbrek ve karacigerin güclenmesi ve kanın temizlenmesi gerekir. Ayrıca damarları güçlendirmek için C , K ve P vitaminli gıdalar sürekli ve bol yenmelidir.

[b]Şifalı Bitkilerle Varisin tedavisi:[/b]

[b][b]Elma Sirkesi:[/b][/b]
Bir bezi elma sirkesine batırıp sıkın. Varisli bölgeye sıktıgınız sirkeli bezi sarın ve yaklasık otuz dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-akşam tekrarlayın.

Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu, ve At kestahanesi’nin meyvesinin kabuğu” ayrı ayrı ve hepsi birlikte çay gibi demlenip günde 3-4 su bardağı içilir. Bu terkip aynı zamanda basur hastalığınıda tedavi eder.

[b]Üzüm Çekirdeği: [/b]
Üzüm çekirdeği Avrupa’da ilaç niyetine satılmaktadır. Ödemden, nezleye kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Üzümün çekirdeği bugün birçok Avrupa ülkesinde ilaç niyetine, tabletler halinde satılıyor. Yavaş yavaş Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlıyor. Bu çekirdeğin en önemli faydası kan damarı onarıcısı olması. Çekirdek, damar hastalıklarını tedavi ediyor. Zayıflamış kan damarlarının yapısını güçlendiriyor.

Cadı Fındığı:
Basur, varis, flebit (toplardamar iltihaplanması), nörodermatoz (besin alerjisi nedeniyle ortaya çıkan kaşıntılı, kabarcıklı, sulu ve kızarık ekzema), pişik (Intertrigo), episitomiye (ameliyat sonrası iyileştirme tedavileri) karşı kullanılır.

5–10 g drog 250 mL su ile dekoksiyonu kompres yoluyla uygulanır.
Çayı 1-2 g drog

[b]At Kestanesi Kabuğu:[/b]
Konstipan (kabız), kan kesici, ateş düşürücü ve hemoroid (basur) küçültücü etkileri vardır. Toz 1gr günde birkaç defa, İnfüzyon (%5) günde birkaç bardak içilir.

At kestanesi özellikle toplardamarların tonusünü arttırarak onları daraltması ve kılcal damarlardan dokulara sıvı geçişini engeller. Bu etkiler sayesinde toplardamar genişlemesi olan varis ve hemoroidlerin tedavisinde, kırık çıkık, burkulma ve darbelerden ileri gelen vücuttaki şişmelerin engellenmesinde kullanılır. At kestanesinin şişlik indirici etkisinden, böbrek ile idrar kesesi arasında kalan taşların düşürülmesi için de faydalanır.
Tentürü ya da merhemi kullanılır. Kaynatıp içilmesi sakıncalıdır. Tadı acıdır. Ekstresinin tabletleri bulunmaktadır.

Esnekliğini kaybetmiş kan damarlarının onarılmasına yardımcı olur. Bitkide damar esnekliğini arttıran aescin denilen ve kılcal damar kanamalarını durdurmaya yarayan bir bitkisel enzim bulunmaktadır. At Kestanesi ve Üzüm Çekirdeği Ekstresi gibi bitkiler kullanılarak Alternatif Tıp ile Varis hastalığı tedavisinde iyi sonuçlar alınmaktadır. Piyasada bu bitkiler kullanılarak geliştirilen Doğal Bitkisel Ürünler mevcuttur.

[b]Asma Yaprağı:[/b]
Basur, varis, flebit (toplardamar iltihaplanması) karşı kullanılır.
Çayı ve tabletleri dahilen dekoksiyonu haricen kullanılır.

[b]Fındık Yaprağı:[/b]
fındık yaprağı çayları varise çok iyi gelir.