Gönderen Konu: DHBT NOKTA ATIŞI 7 DENEME TAMAMI ÇÖZÜMLÜ - ARİF ARSLANER (ARİF HOCAM)  (Okunma sayısı 2513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • Administrator
  • Süper Mega üye
  • *******
  • İleti: 63863
  • +526/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner
Neden deneme sınavı çözmeliyiz sorusunun en önemli yanıtlarından biri de eksik tespiti konusunda büyük bir role sahip olmasıdır. Eksik konu; sadece hiç çalışılmamış konu değil, aynı zamanda daha önce çalışılmış fakat tam olarak anlaşılmamış bir konu da olabilir. Deneme sınavları eksik olan konuyu tespit eder. Bazen az bir çaba sarf ederek yapılan çalışmalarla konular anlaşılabilir.

Deneme sınavı bilgiyi, beceri ölçen, eksik tespit edilmesine yarayan önemli araçlardan biridir. Deneme sınavlarında yaptığımız hatalar sayesinde eksiklerimizi tespit eder, nelerden kaynaklandığını buluruz. Öğrenciler için deneme sınavları birer DHBT provası olduğu için zaman yönetimi yapılmasını sağlar.

Denemeler sonrasında muhakkak yanlış sorulara geri dönmelisiniz. Böylece eksik konular tam olarak ortaya çıkmış olur.

Neden deneme sınavı çözmeliyiz sorusunun bir diğer önemli yanıtı kaygı gidermede önemli bir rol üstlenmesidir. Başarı denemeleri çalışmalarının bir parçası haline gelen öğrenciler, hangi bölüme ne süre ayırması gerektiğini daha iyi bilir. Çözemediği sorular karşısında nasıl bir yol izlemesi gerektiğini, nasıl davranacağını daha iyi öğrenmiş olur. Tüm bunlar kaygısının azalmasına ve normalde olması gereken kaygı düzeyinde kalmasına yardımcı olur. Belli standartlarda olan kaygı önemlidir. Odaklanmanızı ve dikkatinizin dağılmamasını sağlar. Kaygının hiç olmaması dikkat dağınıklığı sebeplerindendir.

[img width=218 height=300]http://www.uyanangenclik.com/gallery/13934_13_10_20_12_17_13.png[/img]


DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARIN TESPİT EDİLMESİNİ SAĞLAR

Eksik konu, öğrencinin daha önce hiç çalışmadığı konu anlamına gelmez. Daha önceden çalışılan; ancak öğrencinin -o konuyla ilgili olarak- karşılaştığı tüm soruları çözemediği konular da bu çerçevede değerlendirilebilir. Bazen ufak bir çaba, bu konulardaki başarının artmasını sağlayabilir. Adaylar bazı konuları çalışsalar bile çıkan soruları çözemezler.. Bunun sebebi, adayın o konuda yetersiz soru çözmüş olmasıdır.

DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARI HATIRLATIR

Deneme sınavları, öğrencilere bundan sonraki çalışma planını hazırlarken yol gösterici olur. Bu nedenle sınavlardan sonra adaylar yanlışlarını ya da yapamadıkları soruları tek tek gözden geçirmeli ve konu eksikliklerini çıkarmalıdır. Bundan sonraki çalışmalarına bu doğrultuda devam etmelidir.

DENEME SINAVLARI, ZAMANIN NASIL KULLANILACAĞINI ÖĞRETİR

Deneme sınavları, hangi derse ne kadar vakit ayırmak gerektiğini öğretir. Bu sınavlarla kendi durumunu değerlendiren öğrenci, sözel ve sayısal bölümü çözerken ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu ve zamanının ne kadarını yaptıklarını kontrol etmeye ayıracağını bilir. Zamanı iyi kullanmak, ÖSS'de başarıya ulaştıran önemli bir basamaktır.

DENEME SINAVLARI, KAYGIYI DENGEDE TUTMAYI SAĞLAR

Deneme sınavlarına yeterince önem veren aday, gerçek sınavda hangi derse ne kadar vakit ayıracağını, çözemediği konular karşısında tutumunun ne olacağını, kısacası nasıl davranacağını bilir. Böylece kaygı düzeyi azalır ve öğrenci, ideal olan orta derecedeki kaygıya sahip olur. Orta düzeydeki kaygı, dikkatimizi yoğunlaştırmamıza yardımcı olur. Kaygının hiç olmadığı durumlarda dikkatsizlik ortaya çıkar.

Tükenmeden almak için  leftt https://www.indekskitap.com/urun/arif-hocam-dhbt-nokta-atisi-7-deneme-cozumlu-arif-arslaner

 

Voiser