3. Sınıf Türkçe - Eş anlamlı - Zıt anlamlı - Eş sesli kelimeler - Çözümlü Test

  • 0 replies
  • 2089 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay



Soru 1
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zıt anlamlı sözcükler yer almamıştır?
A) Onu üç beş yıl önce gördüm.
B) Gece gündüz çalışıyorum.
C) Ucuz pahalı demeden herşeyi alıyorsun.

Soru 2
I- has         II- yakın         III- ırak
Yukarıdaki kelimelerden hangisi uzak kelimesinin eş anlamlısıdır?
A) III
B) II
C) I

Soru 3
“Takılmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde diğerlerinden farklı bir anlamda kullanılmıştır?   
A) Ayağı takılınca merdivenden düştü.
B) Böyle kolay bir soruda nasıl takılırsın?
C) İpe takılırsan oyundan çıkarsın.

Soru 4
ÖĞRETMEN - OKUL  arasındaki ilişkinin benzeri aşağıdakilerden hangisinde vardır?
A) imam - cami
B) doktor - banka
C) polis - okul

Soru 5
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "bakmak" sözcüğü "aramak" anlamında kullanılmıştır?
A) Evimize babam bakıyor.
B) Karşıdan gelen arkadaşına bakıyor.
C) Doktor, hastasına bakıyor.

Soru 6
“Göz-Gözlük” arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde yoktur?
A) tren - yolcu
B) kulak - küpe
C) el - yüzük

Soru 7
"Asil" sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Soylu
B) Değersiz
C) Kişi

Soru 8
"BENCİL” sözcüğünün karşıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) cömert
B) açık
C) kapalı

Soru 9
Aşağıdaki kelimelerin hangisinin sesteşi vardır?
A) masa
B) hatır
C) el

Soru 10
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “güz” kelimesinin eş anlamlısı kullanılmıştır?
A) Yaz gelince ilk işim denize girmek olacak.
B) Sonbaharın en güzel yanı, yaprakların sararması ile oluşan o güzel manzaraları görmek.
C) İlkbahar gelince kırlarda koşmak gibisi var mı?


CEVAPLAR:
1. A
2. A
3. B
4. A
5. B
6. A
7. A
8. A
9. C
10. B

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
2 replies
3850 views
Son İleti 24 Temmuz 2015, 09:50:18
Gönderen: Uyanan Gençlik
1 replies
2246 views
Son İleti 15 Şubat 2014, 21:09:08
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
7144 views
Son İleti 15 Şubat 2014, 22:05:51
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
5633 views
Son İleti 23 Temmuz 2015, 12:49:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
13069 views
Son İleti 24 Temmuz 2015, 09:41:42
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1268 views
Son İleti 18 Ocak 2016, 13:41:59
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1245 views
Son İleti 18 Ocak 2016, 13:44:58
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
3104 views
Son İleti 31 Mayıs 2016, 17:34:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1212 views
Son İleti 10 Temmuz 2016, 17:49:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2523 views
Son İleti 11 Temmuz 2016, 16:30:28
Gönderen: Uyanan Gençlik