6. Sınıf Fen ve Teknoloji - Ses - Konu Testi 1

  • 0 replies
  • 1052 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay
6. Sınıf Fen ve Teknoloji - Ses - Konu Testi 1
« : 16 Şubat 2016, 10:25:42 »



1. Aşağıdakilerden hangisi sesin yayılmasını azaltmak için kullanılabilecek bir malzeme değildir?
A) Beton            B) Strafor       C) Sünger        D) Pamuk

2. Aşağıdakilerden hangisi sesin madde ile karşılaşmasında gerçekleşen olaylardan birisi değildir?
A) Soğurulma      B) Yansıma      C) Yayılma       D) Esneme

3. Ses ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Ses doğrusal yayılır.
B) Sesin şiddeti ses kaynağından uzaklaştıkça azalır.
C) Ses bir çeşit enerjidir.
D) Sesin bir engele çarparak geri dönmesi olayına yankı denir.

4. Sesin yayılımı aşağıdaki ortamlardan hangisinde en iyidir?
A) Havası alınmış oda    B) Tahta kapı    C) Deniz suyu     D) Açık hava

5. Sesin yansımasından teknoloji bir çok alanda faydalanılmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi sesin yansıma özelliğinden faydalanılarak yapılan cihazlardan değildir?
A) Radar    B) Sonar     C) Ultrason     D) Röntgen

6. Aşağıdakilerden hangisi ses için söylenemez?
A) Ses cisimlere çarptıktan sonra yansıyabilir
B) Sesin yayılması için maddesel ortama ihtiyaç yoktur
C) Ses cisimlerden geçebilir
D) Ses katı maddelerde daha iyi iletilir

7. Kızılderililer kulaklarını toprağa dayayarak uzaktaki hayvan sürülerinin yerini tespit ederlerdi.
Bu durum aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
A) Sesin katı maddeler tarafından daha fazla soğurulması
B) Sesin katı maddeler tarafından daha iyi iletilmesi
C) Sesin kaynaktan uzaklaştıkça şiddetinin azalması
D) Sesin sıvı maddelerde gazlara göre daha hızlı hareket etmesi

8. Aşağıda ses ile verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Sinemalarda yankıyı engellemek için duvarlar süngerle kaplanır.
B) Gözle görülemeyecek kadar küçük çatlakların tespitinde sesin yansıması özelliği kullanır
C) Tiyatrolarda sesin daha iyi duyulmasını sağlamak için koltuklar kat kat yerleştirilir
D) Konferans salonlarında sesin daha iyi duyulması için havasız ortam yaratılır.

9. Aşağıdakilerden hangisi ses yalıtımından yararlanılarak yapılan uygulamalardan biri değildir?
A)    Sinema duvarlarının süngerle kaplanması
B)    Pencerelerde havası boşaltılmış çift cam kullanılması
C)    Evlerin duvarlarına strafor köpük konulması
D)    Çatılarda parlak yüzeyli cisimler kullanılması

10. Ses yalıtımı için aşağıdaki malzemelerden hangisi kullanılmaz?
A) Çelik    B) Strafor köpüğü     C) Kauçuk      D) Elyaf yünü


CEVAPLAR
1. A
2. D
3. A
4. B
5. D
6. B
7. B
8. D
9. D
10. A

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
1924 views
Son İleti 19 Şubat 2016, 17:48:01
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1112 views
Son İleti 19 Şubat 2016, 18:01:03
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1216 views
Son İleti 24 Şubat 2016, 09:02:48
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1248 views
Son İleti 24 Şubat 2016, 09:15:08
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1132 views
Son İleti 24 Şubat 2016, 09:24:49
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1094 views
Son İleti 24 Şubat 2016, 09:57:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
887 views
Son İleti 24 Şubat 2016, 10:55:23
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1012 views
Son İleti 24 Şubat 2016, 13:54:11
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
902 views
Son İleti 25 Şubat 2016, 17:27:29
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1140 views
Son İleti 25 Şubat 2016, 17:40:54
Gönderen: Uyanan Gençlik