7.Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi - 1. Ünite Soru Ve Cevapları

  • 0 replies
  • 2584 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay



1.) Meleklerle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Gözle görülmezler.
    B) Geleceği bilmezler.
    C) Günah işlediklerinde tövbe ederler.
    D) Çeşitli şekillere girebilirler.

2.) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A) Azrail – Eceli gelenlerin canını alan melek
    B) İsrafil – Doğa olaylarını yönetmekle sorumlu melek
    C) hafaza – Koruyucu melekler
    D) Cebrail – Vahiy meleği

3.) ‘’hâlbuki sizin üstünüzde hakiki bekçiler(Allah katında) çok şerefli yazıcılar vardır ki, onlar ne yapıyorsanız bilirler” (İnfitar Suresi,1-2.ayet) ayetinde söz konusu edilen melekler aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Azrail
    B) hafaza
    C) Kiramen - Kâtibin
    D) Münker – Nekir

4.) Aşağıdakilerden hangisi şeytanın kötülüklerinden korunmak için yapmamız gerekenlerden biri değildir?
    A) Nâs ve Felâk surelerini okumalıyız.
    B) Kurşun döktürüp, nazar boncuğu ve muska taşımalıyız.
    C) Kötü söz söylemekten ve haramlardan sakınmalıyız.
    D) her işimize “Euzü-Besmele” ile başlamalıyız.

5.) Aşağıdaki varlıklardan hangisi ateşten yaratılmıştır?
    A) İnsan
    B) Melek
    C) Ruh
    D) Şeytan

6.) Allah hz. Âdemi yaratınca meleklere ve şeytana ona secde etmelerini emretmişti. Şeytanın bu emir karşısındaki tutumu ne oldu?
    A) Daha sonra secde edeceğini söyledi.
    B) Kibirlendi ve ben ondan üstünüm diyerek secde etmedi.
    C) Meleklerin secdesi yeterli dedi.
    D) Meleklerle beraber secde etti.

7.) I. İnsanın apaçık düşmanıdır.
    II. Kötülükleri güzel gösterir.
    III. İnsanları kötü yola yönlendirmeye çalışır.
    Yukarıda özellikleri verilen varlık hangisidir?
    A) İsrafil
    B) Şeytan
    C) Melek
    D) Azrail

8.) Aşağıdakilerden hangisi hurafe veya batıl bir inanç değildir?
    A) Ezan bitince dua etmek
    B) Türbelere çaput bağlamak
    C) Fal bakmak
    D) Ruh çağırmak

9.) Kıyamet günü insanların dünyada işledikleri sevap ve günahların manevi bir terazi ile tartılması anlamına gelen dinî terim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mahşer
    B) Arasat
    C) Amel defteri
    D) Mizan

10.) “ Kim zerre kadar hayır yapmış ise onu görür, kim zerre kadar şer işlemiş ise onu görür.” ayeti Allah’ın hangi sıfatıyla doğrudan ilişkilidir?
    A) İlim
    B) Adalet
    C) Kelam
    D) Kudret

11.) Öldükten sonra dirilmeyi başlatan olay aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Amel defterlerinin verilmesi
    B) Sûra ikinci defa üfürülmesi
    C) İnsanların mahşer meydanında toplanması
    D) Ölüm

12.) Aşağıdakilerden hangisi ahiret inancının insana sağladığı faydalardan değildir?
    A) Kötülükten alıkoyması
    B) İyilik yapmayı teşvik etmesi
    C) Bencillik duygusunu yok etmesi
    D) Yalan söylemeyi özendirmesi

13.) “Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa misafirine ikrametsin, güzel söz söylesin veya sussun.”(Hadis-işerif) Aşağıdaki cümlelerden hangisi yukarıdaki hadiste belirtilmemiştir?
    A) Güzel söz söylesin
    B) Komşusuna iyilik yapsın
    C) Anne-babasına iyi davransın
    D) Misafire ikram etsin

14.) İslam dinine göre, dünya ve ahiret hayatı arasındaki bağlantı düşünüldüğünde aşağıdaki atasözlerinden hangisi bu durumu en iyi şekilde açıklar?
    A) Damlaya damlaya göl olur.
    B) Bugünün işini yarına bırakma.
    C) Sakla samanı, gelir zamanı.
    D) Ne ekersen, onu biçersin.


CEVAPLAR:

1. C
2. B
3. C
4. B
5. D
6. B
7. B
8. A
9. D
10. B
11. B
12. D
13. C
14. D

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
3 replies
5169 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 14:56:08
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
3230 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:14:28
Gönderen: Uyanan Gençlik
1 replies
6031 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:19:16
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
2855 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:37:56
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
2952 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:43:35
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2734 views
Son İleti 25 Mart 2014, 14:52:09
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
3969 views
Son İleti 25 Mart 2014, 14:57:16
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
9270 views
Son İleti 25 Mart 2014, 15:00:59
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
3278 views
Son İleti 25 Mart 2014, 15:04:38
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1751 views
Son İleti 25 Mart 2014, 15:08:21
Gönderen: Uyanan Gençlik