KPSS Tarih Tarama Testi - 2

  • 0 replies
  • 1625 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı sult@n

  • *
  • 3097
  • +189/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Uyanan Gençlik
KPSS Tarih Tarama Testi - 2
« : 14 Mayıs 2013, 19:59:27 »



1. Ermeniler aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle Doğu Anadolu'da bir devlet kurma hayallerine kesin olarak son vermek zorunda kalmışlardır?

A) Sevr Antlaşmasıyla
B) Mudanya Antlaşmasıyla
C) Gümrü Antlaşmasıyla
D) Moskova Antlaşmasıyla
E) Ankara Antlaşmasıyla

2. Londra Konferansının yapılmasını sağlayan olay aşağıdakilerden hangisidir?

A) TBMM'nin kurulması
B) II. İnönü Savaşı
C) I. inönü Savaşı
D) Gümrü Barış Antlaşması
E) Sakarya Savaşı

3. Aşağıdakilerden hangisi Sakarya Savaşı'nın sonuçlarından biri değildir?

A) Fransa ile Ankara Antlaşması yapılmıştır
B) İtalyanlar işgal ettikleri toprakları terk etmişlerdir
C) Fransa ve İtalya İngitereden kopmuştur
D) İngilizler yunanlılara desteklerini azaltmışlardır
E) TBMM ile Sovyet Rusya arasında Moskova Antlaşması yapılmıştır

4. Aşağıdakilerden hangisi İsmet İnönü'nün cumhurbaşkanlığı döneminde kurulan eğitim kurumlarından biridir?

A) Millet Mektepleri
B) İstanbul Üniversitesi
C) Ankara Hukuk Mektebi
D) Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi
E) Köy Enstitüleri

5. Aşağıdakilerden hangisi Balkan Antlantı'nın zayıflamasında etkili olmuştur?

A) Türkiye'de tek parti yönetiminin bulunması
B) İtalya ve Almanya'nın güçlenmesi
C) Romanya'nın giderek Alman siyasetini benimsemesi
D) Türk - Yunan anlaşmazlığının devam etmesi
E) Sovyet Rusya'nın yayılmacı politika izlemesi

6. Aşağıdakilerden hangisi Şeyh Sait Ayaklanmasının bastırılması amacıyla çıkarılmıştır?

A) Tekâlif-i Milliye Emirleri
B) Takrir-i Sükûn Kanunu
C) Hıyanet-i Vataniye Kanunu
D) Teşvik-i Sanayi Kanunu
E) Tevhid-i Tedrisat Kanunu
7. "Ülkedeki üretici konumdaki erkekler askere alınmış. Bunun sonucunda tarım üretimi düşmüştür. Kısıtlı bütçenin çoğu asker masraflarına ayrılmış, yeni gelişen sanayi durmuş ülkede pahalılık ve yokluk başlamıştır." Bu anlatılan olaylar hangi gelişme sonucu ortaya çıkmıştır?

A) Menemen olayı
B) I. Dünya savaşı
C) Balkan savaşları
D) Trablusgarp savaşı
E) II. Dünya savaşı

8. Aşağıdaki hangi iki ülkenin saldırgan tutumları Türkiye'nin boğazlarla ilgili kaygılarını artırmış ve Montreux Konferansının toplanmasına neden olmuştur?

A) Fransa - İngiltere
B) ABD - Sovyet Rusya
C) İspanya - Portekiz
D) Almanya - İtalya
E) Japonya - Çin

9. Demokrat Parti'nin iktidarında Nisan 1960'da kurulan Tahkikat Komisyonu aşağıdakilerden hangisini amaçlamıştır?

A) Muhalefeti susturmak
B) Yeni eğitim kurumları açmak
C) Yeni seçim sistemi oluşturmak
D) ABD ile ilişkileri geliştirmek
E) Atatürk ilkelerini yaygınlaştırmak

10. Lozan Barışı'nda aşağıdaki sorunlardan hangisi çözümlenememiştir?

A) Irak sınırı
B) Kapitülasyonlar
C) Osmanlı borçları
D) Azınlıkların durumu
E) Savaş tazminatları



Cevaplar: 1-C  2-C  3-E  4-E  5-C  6-B  7-E  8-D  9-A  10-A

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
4 replies
6198 views
Son İleti 04 Aralık 2011, 22:38:40
Gönderen: busegül
0 replies
1581 views
Son İleti 10 Ekim 2012, 15:57:20
Gönderen: busegül
0 replies
1807 views
Son İleti 14 Mayıs 2013, 19:26:40
Gönderen: sult@n
0 replies
1789 views
Son İleti 14 Mayıs 2013, 20:01:42
Gönderen: sult@n
0 replies
2413 views
Son İleti 13 Şubat 2014, 15:22:11
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
362 views
Son İleti 31 Mayıs 2018, 14:24:45
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
208 views
Son İleti 31 Mayıs 2018, 14:34:52
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
236 views
Son İleti 31 Mayıs 2018, 14:42:51
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
332 views
Son İleti 31 Mayıs 2018, 14:54:04
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
216 views
Son İleti 31 Mayıs 2018, 15:06:02
Gönderen: Uyanan Gençlik