6.Sınıf » Fen ve Teknoloji 1.Sınav Yazılı Soruları

  • 6 replies
  • 4991 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 6.Sınıf » Fen ve Teknoloji 1.Sınav Yazılı Soruları
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2012, 20:40:12 »



1.Aşağıda verilen özelliklerden hangisi bütün hücrelerde ortaktır?

A)Hücre duvarı bulundurma
B)Besin ve oksijen üretme
C)Sitoplâzma ve hücre zarı bulundurma
D)Kamçısı yardımıyla hareket etme

2.Embriyonun tohumdan çıkıp ana bitkiyi vermesine………………. denir.
A)Meyve
B)Tozlaşma
C)Çimlenme
D)Tohum taslağI

3.
I. Yarasa
II. Devekuşu
III. Yılan
IV. Balina
Yukarıdaki canlılar üreme şekillerine göre gruplandırılırsa, hangisi gurubun dışında kalır?
A)
IV
B) III
C) II
D) I

4.Aşağıdakilerden hangisi sperm ve yumurta hücrelerinin ortak özelliklerinden biridir?
A) Hareketli olmaları
B) Kuyruk bulundurmaları
C) Çekirdek bulundurmaları
D) Gözle görülebilmeleri

5.Bir tohumun çimlenmesi için;
I. Uygun sıcaklık II. Su III. Hava IV. Işık
gibi etmenlerden hangilerinin bulunması gerekir?

A ) I, II
B ) II , III
C ) I ,II , III
D ) I , II , III , IV

6.Tohumda çeneklerin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A ) Embriyoyu dış etkilerden korumak.
B ) Çimlenme halinde topraktan su ve besin almak.
C ) Bitkinin fotosentez yapmasını sağlamak.
D ) Çimlenme sırasında embriyoya besin sağlamak.

7. I. Sentrozom bulundurması
II. Mitokondri bulundurması
III.Golgi aygıtı bulundurma
IV.Hücre çeperi ile çevrili olma
Yukarıda verilenlerden hangileri bitki ve hayvan hücreleri için ortak değildir?

A) II-III B) I-IV C) II-III-IV D) I-II-III

8.Aşağıdakilerden hangisi tozlaşmayı artırıcı bir özellik değildir?
A) Çiçek tozlarının çok olması
B) Çiçeklerin büyük olması
C) Yumurtadaki besin miktarının az olması
D) Sperm ve yumurtanın aynı zamanda olgunlaşması

9.Çimlenmeye bıraktığımız A ve B tohumlarından A tohumunu karanlık odaya,B tohumunu ise aydınlık odaya bırakıp 4 gün bekledik.Bu tohumlar için aşağıdaki olaylardan hangisinin olması beklenir?
A)Sadece A tohumu çimlenir.
B)Sadece B tohumu çimlenir.
C)A ve B tohumlarından ikiside çimlenir.
D)Her iki tohumda çimlenmez.

10.
I -Koful
II - Klorofil
III- Mitokondri
IV- Hücre zarı
V - Hücre duvarı
Yukarıdaki yapılardan hangileri bitki ve hayvan hücresi arasındaki farklılıklarındandır?
A- I ve II
B- II ve IV
C- I- II-V
D- II-III-IV


CEVAPLAR
1.C  2.C  3.B  4.C  5.C  6.D  7.B  8.C  9.C  10.C

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 6.Sınıf » Fen ve Teknoloji 1.Sınav Yazılı Soruları
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2012, 20:52:27 »
1.Aşağıdaki canlılardan hangisinde yavru bakımı görülür?
A) Yılan
B ) Ördek
C ) Balık
D) karetta

2.Aşağıdakilerden hangisi besin üretimi yapmaz (klorofil taşımaz)?
A) Soğan
B) Tavuk
C) Çam
D) Lahana

3.Mikroskopta incelediğiniz bir bitki hücresinin genç veya yaşlı olduğunu, aşağıdaki organellerden hangisine bakarak anlayabilirsiniz?
A)Çekirdek
B)Koful
C)Sentrozom
D)Kroloplast

4.Ağız içinden alınan epitel hücresini mikroskopta inceleyen bir öğrenci aşağıdaki organellerden hangisini gözleyemez?
A) sentrozom
B)golgi cisimciği
C) mitokondri
D)kloroplast

5.Aşağıdakilerden hangisi bitkilerde büyüme ve gelişme için gerekli değildir?
A- ışık
B-su
C-karbondioksit
D-karbonmonoksit

6.Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme sisteminde bulunmaz.
A)yumurta
B)testis
C)penis
D)sperm

7.Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin görevlerindendir?
A)yönetmek
B)fotosentez
C)yararsız maddeleri parçalamak
D) enerji vermek


CEVAPLAR

1.B  2.B  3.B  4.D  5.D  6.A  7.A 

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
4430 views
Son İleti 23 Şubat 2011, 21:41:56
Gönderen: Uyanan Gençlik
5 replies
8932 views
Son İleti 09 Ekim 2011, 20:05:50
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2484 views
Son İleti 06 Aralık 2011, 19:12:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2229 views
Son İleti 15 Ocak 2013, 19:19:03
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
2807 views
Son İleti 07 Ocak 2014, 14:47:59
Gönderen: D®agon
3 replies
4146 views
Son İleti 28 Ekim 2013, 16:11:57
Gönderen: Uyanan Gençlik
1 replies
2238 views
Son İleti 28 Ekim 2013, 16:20:45
Gönderen: Uyanan Gençlik
1 replies
4062 views
Son İleti 28 Ekim 2013, 16:32:26
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1734 views
Son İleti 28 Ekim 2013, 16:40:43
Gönderen: Uyanan Gençlik
5 replies
3686 views
Son İleti 11 Aralık 2013, 17:59:06
Gönderen: Uyanan Gençlik