Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

  • 0 replies
  • 2583 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Şeyma©

  • *
  • 3454
  • +402/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Uyanan Gençlik




Malzemeler:

20-25 kuru patlıcan
1 büyük soğan
Pirinç (patlıcan sayısı kadar yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarmısak
Nane,maydanoz,fesleğen,
Tuz,karabiber,tarçın,kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar ekşisi (yoksa limon suyu)
Üzerlerine kapatmak için ılık suda bekletilip yumuşatılmış kurutulmuş domates

Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp ılık suda bekletilir,2-3 defa suyu değiştirilir. Kaynayan suda 15-20 dakika kadar haşlanır.İç hazırlanır.Pirinçler,bulgur,salçalar,damak tadınıza göre baharatları ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenir.Patlıcanlar bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur,Geniş ve yayvan bir tencereye, dik değil, yatık durumda sırt sırta dizilir.Patlıcanların yarısını geçmeyecek kadar sıcak su eklenir, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk. pişirilir.Pişmesine yakın sulandırılmış nar ekşisi ya da limon suyu eklenir.
(düdüklü tencerede 15 dakika yeterli oluyor)

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
1813 views
Son İleti 12 Nisan 2008, 09:56:51
Gönderen: pusula
1 replies
1736 views
Son İleti 10 Aralık 2010, 14:15:41
Gönderen: busegül
1 replies
3249 views
Son İleti 17 Aralık 2010, 13:55:29
Gönderen: busegül
0 replies
2747 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 19:33:26
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1807 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:03:39
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1794 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:11:11
Gönderen: Şeyma©
0 replies
5869 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:27:44
Gönderen: Şeyma©
0 replies
2915 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:36:03
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1658 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:42:47
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1311 views
Son İleti 10 Mayıs 2013, 15:14:32
Gönderen: busegül