Ekşili Arap Dolması Tarifi Yapılışı

  • 0 replies
  • 2747 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Şeyma©

  • *
  • 3454
  • +402/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Uyanan Gençlik
Ekşili Arap Dolması Tarifi Yapılışı
« : 24 Ocak 2011, 19:33:26 »





özelligi kıyma ile değil,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.

Malzemeler:

1/2 kg.satır kıyması

1 kgdan az pirinç

70 adet kadar kuru patlıcan

4-5 adet soğan

3-4 diş sarmısak

2 kaşık biber salçası

1 kaşık domates salçası

zeytinyağı,tereyağı

sumak veya limontuzu

Yapılışı:

Kıyma,ince doğranmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.
Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur.
Yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edin.
Tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir.
Sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.

Afiyet Olsun...

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
1812 views
Son İleti 12 Nisan 2008, 09:56:51
Gönderen: pusula
4 replies
2986 views
Son İleti 07 Ocak 2009, 17:25:35
Gönderen: evren
1 replies
3248 views
Son İleti 17 Aralık 2010, 13:55:29
Gönderen: busegül
0 replies
1807 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:03:39
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1794 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:11:11
Gönderen: Şeyma©
0 replies
2582 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:18:58
Gönderen: Şeyma©
0 replies
5868 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:27:44
Gönderen: Şeyma©
0 replies
2915 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:36:03
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1657 views
Son İleti 24 Ocak 2011, 20:42:47
Gönderen: Şeyma©
0 replies
1029 views
Son İleti 25 Eylül 2012, 11:39:26
Gönderen: busegül