6. Sınıf Din Kültürü - Namaz İbadeti - Konu Testi 5

  • 0 replies
  • 124 views

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimiçi Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63734
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner



1. Hz. Zekeriya’yla ilgili aşağıdaki bilgilerin hangisinde yanlışlık yapılmıştır?
A) Geçimini demircilik yaparak sağlamıştır.
B) İsrailoğullarına tevhid inancını tebliğ etmiştir.
C) Hz. İbrahim ve Hz. Davut’un soyundan gelmiştir.
D) Oğlu Hz. Yahya peygamber olarak görevlendirilmiştir.

2. “Gerçek şu ki ben, benden sonra gelecek akrabalarımın isyankâr olmalarından korkuyorum. Karım ise kısırdır. Bana kendi tarafından; bana ve Yakup hanedanına varis olacak bir
çocuk bağışla ve onu hoşnutluğuna ulaşmış bir kimse kıl!”
(Meryem suresi, 5 ve 6. ayetler)
Aşağıdakilerden hangisi Hz. Zekeriya’nın bu duayı yapmasının nedenidir?
A) Bakıma muhtaç olması
B) Allah’tan çocuk istemesi
C) Hz. Yakub’u çok sevmesi
D) Yalnız kalmaktan korkması

3. Hz. Zekeriya’yla ilgili
I. Hz. Meryem’in eğitimiyle ilgilenmiştir.
II. Medine’deki mabette çok ibadet etmiştir.
III. İnsanları Yüce Allah’a itaat etmeye çağırmıştır.
 öncüllerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I.
B) Yalnız II.
C) I ve III.
C) II ve III.

4. “Biz onun da duasını kabul ettik ve ona Yahyâ’yı verdik;
eşini de bunun için elverişli kıldık. Onlar, hayır işlerinde
yarışırlar, umarak ve korkarak bize yalvarırlardı; onlar,
bize karşı derin saygı içindeydiler.” (Enbiya 90. ayet)
Bu ayette sözü edilen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hz. Muhammed
B) Hz. Davud
C) Hz. Musa
D) Hz. Zekeriya

5. ”Ey Yahyâ! Kitaba var gücünle sarıl!” dedik ve ona henüz
çocukken hikmet verdik. Ayrıca katımızdan ona şefkat ve
ruh temizliği de (verdik). O, kötülükten çok sakınan biriydi. Anne babasına çok iyi davranırdı; zorba ve âsi değildi.” (Meryem suresi, 12-14. ayetler)
Bu ayetlerde Hz. Yahya’yla ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
A) Hayırlı bir evlat olmasına
B) Yumuşak kalpli olmasına
C) Kardeşleriyle iyi geçinmesine
D) Kötülüklerden uzak durmasına

6. I. Allah duasını kabul etmiştir.
II. Kendini hayır işlerine adamıştır.
III. Hz. Meryem’le hiç görüşmemiştir.
Numaralanmış öncüllerden hangileri Hz. Zekeriya hakkında söylenemez?
A) Yalnız I.
B) Yalnız III.
C) I ve II.
D) II ve III.

7. “O (Zekeriya), mabette durmuş namaz kılarken melekler
ona şöyle seslendiler: “Allah’ın bir kelimesini tasdik edici, efendi, iffetli ve sâlih kullardan bir peygamber olarak Yahyâ’yı Allah sana müjdeliyor.” (Âl-i İmrân suresi, 39. ayet)
Bu ayet hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Hz. Zekeriya’ya bir müjde verdiği
B) Hz. Yahya’nın güzel ahlakını övdüğü
C) Hz. Zekeriya’nın duasına cevap olduğu
D) Hz. Muhammed’in geleceğini müjdelediği

8. Fil suresiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Mekkeli müşrikleri uyardığı
B) Fil olayının zamanını bildirdiği
C) Fil olayının sonuçlarını açıkladığı
D) Mekkelilerin yanlışlarını düzelttiği

9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Fil suresinde bulunmaz?
A) “Kul eûzü bi Rabbi’n-nâs.”
B) “Fece’alehüm ke’asfin me’kûl.”
C) “Termîhim bi-hıcâratin min siccîl.”
D) “Ve ersele ‘aleyhim tayran ebâbîl.”

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Fil suresinin bir bölümünün anlamıdır?
A) “De ki: O, Allah’tır, bir tektir.”
B) “Muhakkak biz, sana Kevser’i verdik.”
C) “Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?”
D) “Selam, bize ve Allah’ın iyi kullarının üzerine olsun.”

11. Fil suresiyle ilgili aşağıdaki bilgilerin hangisinde yanlışlık yapılmıştır?
A) Fil olayı anlatılmıştır.
B) Mekke’de indirilmiştir.
C) Kısa surelerden biridir.
D) Ayetlerinin sayısı altıdır.

12. Fil suresinde aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
A) Fil ordusunun perişan hâline
B) Fillerin orduyu güçlü kıldığına
C) Kuşların Fil ordusunu yendiğine
D) Ebrehe’nin planının bozulduğuna


CEVAP ANAHTARI:
1. A
2. B
3. C
4. D
5. C
6. B
7. D
8. A 
9. A
10. C
11. D
12. B

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
2517 views
Son İleti 02 Mart 2016, 13:48:04
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1002 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 18:47:11
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
676 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 18:53:33
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1105 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:00:22
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
904 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:16:14
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
802 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:23:54
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
835 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:33:39
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
135 views
Son İleti 01 Kasım 2019, 22:02:12
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
104 views
Son İleti 01 Kasım 2019, 22:07:05
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
80 views
Son İleti 01 Kasım 2019, 22:10:56
Gönderen: Ders Hocası