6. Sınıf Din Kültürü - Namaz İbadeti - Konu Testi 3

  • 0 replies
  • 105 views

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimiçi Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63734
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner



1. I Farz Allah’ın Kur’an’da kesinlikle yapılmasını
istediği iş ve davranışlardır.
II Vacip Hz. Peygamberin yaptığı Müslümanlardan
da yapmasını istediği iş ve davranışlardır.
III Sünnet Farz kadar kesin olmamakla birlikte yapılması gerekli olan iş ve davranışlardır.
Bu tablodaki terimlerin açıklamalarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I.
B) I ve II.
C) I ve III.
D) II ve III.

2. Aşağıdaki namazlardan hangisi vaciptir?
A) Cuma namazı
B) Cenaze namazı
C) Teravih namazı
D) Bayram namazı

3. • Farzı da sünneti de iki rekâttır.
• Tek olarak veya cemaatle kılınmaktadır.
Bu bilgiler aşağıdaki namazlardan hangisiyle ilgilidir?
A) Bayram namazı
B) Cuma namazı
C) Sabah namazı
D) Vitir namazı

4. Bazen unutma veya uyuma gibi elde olmayan bir nedenle namazın vakti çıkar.
Bu durumda aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Üç gün oruç tutulmalıdır.
B) İlk fırsatta kaza edilmelidir.
C) Ramazanda kaza edilmelidir.
D) Sadaka verilip kaza edilmelidir.

5. “…Şüphesiz namaz, müminlere vakitleri belirlenmiş bir farzdır.”
(Nisa suresi, 103. ayet)
Aşağıdaki namazlardan hangisinin vakti belirlenmemiştir?
A) Şükür namazı
B) Cuma namazı
C) Sabah namazı
D) İkindi namazı

6. “…O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl.”
(Tâhâ suresi, 14. ayet)
Aşağıdaki namazla ilgili yargıların hangisi bu ayetin mesajıyla uyumludur?
A) Günde beş vakit kılınır.
B) Allah’ın anılmasını sağlar.
C) Zamanı planlamayı öğretir.
D) Sürekli kılanı düzenli yapar.

7. - - - - namazı haftada bir kez öğle namazının vaktinde cemaatle kılınır. İmam, farzdan önce hutbe okur. İlk sünneti 4, farzı 2 ve son sünneti 4 rekât olmak üzere toplam on
rekât kılınır.
Bu parçadaki boşluğa aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?
A) Sabah
B) Cenaze
C) Bayram
D) Cuma

8. Bayram namazıyla ilgili aşağıdaki bilgilerin hangisinde yanlışlık yapılmıştır?
A) Güneş doğduktan 45-50 dakika sonra kılınır.
B) Namazdan sonra imam minbere çıkarak hutbe okur.
C) İmam Fâtiha suresini ve zammı sureyi içinden okur.
D) Subhaneke’den sonra imamla birlikte üç kez “Allahu Ekber” denir.

9. I. Müslümanın Müslüman üzerindeki haklarından biridir.
II. Ayakta kılınan, secdesi ve rükûsu olmayan bir ibadettir.
III. Dört kez tekbir alınan bu ibadetin hükmü farz-ı kifâyedir.
Cenaze namazıyla ilgili numaralanmış bilgilerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I.
B) Yalnız II.
C) Yalnız III.
D) I, II ve III.

10. Ramazan ayına mahsus bir namazdır. Ramazan ayı boyunca yatsı namazının son sünnetinden sonra vitir namazından önce kılınır. Genellikle yirmi rekât olarak kılınır
fakat Hz. Muhammed sekiz rekât olarak da kılmıştır.
Bu parça aşağıdaki namazların hangisiyle ilgilidir?
A) Teravih namazı
B) Cuma namazı
C) Bayram namazı
D) Cenaze namazı

11. “Bir kimse evinde güzelce temizlenir de Allah’ın farzlarından birini yerine getirmek için mescitlerden birine giderse, attığı adımlardan biri günahlarını siler, diğeri onun
derecesini yükseltir...”
Bu hadisten aşağıdaki sonuçların hangisi çıkarılamaz?
A) Camilere giderken temizliğe dikkat edilmelidir.
B) Farz namazları camide kılmaya özen gösterilmelidir.
C) Her namazdan önce yeniden abdest alınmalıdır.
D) Hz. Peygamber camide namaz kılmaya teşvik etmektedir.

12. Aşağıdakilerden hangisi caminin fonksiyonlarından biri değildir?
A) Yardıma ihtiyacı olanlar için yardım toplanır.
B) Din görevlisi yetiştirmek amacıyla eğitim verilir.
C) Hutbe ve vaaz dinleyerek dinle ilgili bilgiler artırılır.
D) Birbirlerinin sıkıntı ve sevinçlerinden haberdar olunur.


CEVAP ANAHTARI:
1. A
2. D
3. C
4. B
5. A
6. B
7. D
8. C
9. D
10. A
11. C
12. B

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
2517 views
Son İleti 02 Mart 2016, 13:48:04
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1002 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 18:47:11
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
676 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 18:53:33
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1105 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:00:22
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
904 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:16:14
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
802 views
Son İleti 28 Haziran 2016, 19:23:54
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1000 views
Son İleti 29 Haziran 2016, 19:24:19
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
135 views
Son İleti 01 Kasım 2019, 22:02:12
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
81 views
Son İleti 01 Kasım 2019, 22:10:56
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
124 views
Son İleti 01 Kasım 2019, 22:15:14
Gönderen: Ders Hocası