5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ünite 2 - Ramazan ve Oruç - 3 - KONU TESTİ

  • 0 replies
  • 32 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı D®agon

  • Her Şey Senin Rızan İçin Allah'ım.
  • *
  • 11539
  • +523/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • bilyonmu



1. I. Hz. Süleyman’ın babasıdır.
II. Kitap verilen dört peygamberden biridir.
III. İsrailoğullarına gönderilen bir peygamberdir.
Numaralanmış bilgilerden hangileri Hz. Davut’la ilgilidir?
A) I ve II.
B) I ve III.
C) II ve III.
D) I, II ve III.

2. Hz. Davut’la ilgili aşağıdaki bilgilerin hangisi yanlıştır?
A) Kendisine İncil verildi.
B) Zırh ustası bir sanatkârdı.
C) Kendi el emeğiyle geçinirdi.
D) Hem peygamber hem hükümdardı.

3. “Allah’ım! Senden senin sevgini, seni sevenin sevgisini
ve beni senin sevgine ulaştıran ameli isterim. Allah’ım!
Senin sevgini, bana kendimden, ailemden ve serin sudan
daha sevimli kıl.”
(Hadis-i şerif)
Hz. Davud, bu duasında aşağıdakilerden hangisini
Allah’tan istemektedir?
A) İlmini artırmasını
B) Allah’ın sevgisini
C) Allah’ın merhametini
D) Gücüne güç katmasını

4. Hz. Muhammed, Hz. Davud’la ilgili şöyle buyurmuştur:
“Allah’ın en çok hoşnut olduğu oruç, Davud’un orucudur.
O, bir gün oruç tutar, bir gün tutmazdı. Yüce Allah’ın en
çok hoşnut olduğu namaz da Davud’un namazıdır. O, gecenin yarısını uyku ile geçirir, sonra kalkıp namaz kılar,
sonra gecenin kalanında yine uyurdu.”
Bu parçadan Hz. Davud’la ilgili aşağıdaki sonuçlardan hangisi çıkarılamaz?
A) İbadete çok düşkündür.
B) Vakti iyi değerlendirmiştir.
C) Kendisine Zebur verilmiştir.
D) Yaşantısıyla örnek olmuştur.

5. “Sen, onların söylediklerine sabret; güçlü kulumuz
Dâvûd’u hatırla! Yönü hep Allah’a dönüktü.”
(Sâd suresi, 17. ayet)
“Onun hükümdarlığını güçlendirmiş, kendisine hikmet ve
anlaşmazlıkları bitiren konuşma yeteneği vermiştik.”
(Sâd suresi, 20. ayet)
Bu ayetlerde Hz. Davud’la ilgili aşağıdakilerin hangisine değinilmemiştir?
A) Merhametli olduğuna
B) Güzel konuştuğuna
C) Bilge bir kişi olduğuna
D) Örnek alınması gerektiğine

6. “Biz ona (Hz. İbrahim) İshak ve Yakub’u (İshak’ın oğlu)
da armağan ettik; hepsini de doğru yola ilettik. Daha
önce de Nûh’u ve onun soyundan Dâvûd’u, Süleyman’ı,
Eyyûb’u, Yûsuf’u, Mûsâ’yı ve Hârûn’u doğru yola iletmiştik. Biz, iyileri böyle ödüllendiririz.
(En’âm suresi, 84. ayet)
Bu ayetten Hz. Davud’la ilgili aşağıdaki sonuçların
hangisi çıkarılamaz?
A) Doğru yol gösterilmiştir.
B) Övülmüş ve ödüllendirilmiştir.
C) Hz. Nuh’tan sonra yaşamıştır.
D) Zırh yapma sanatı öğretilmiştir.

7. Aşağıdakilerden hangisi Rab isminin anlamlarından biri değildir?
A) Terbiye eden
B) Büyüten
C) Bağışlayan
D) Yaratan

8. Aşağıdaki sonuçların hangisi Rabbena dualarından çıkarılamaz?
A) Allah’tan iki dünya için de dilekte bulunulmalıdır.
B) Dua etmek isteyen bu tür duaları örnek almalıdır.
C) Müslüman, ailesine ve diğer insanlara dua etmelidir.
D) Allah’ın isimlerinden bazılarına duada yer verilmelidir.

9. Aşağıdaki yargılardan hangisi Rabbena duaları ile ilgili değildir?
A) Adını içinde geçen “Rabbena” kelimesinden alır.
B) Bu duaların ikisi de Kur’an’da yer alır.
C) Namazlarda son oturuşta okunur.
D) Ahiret hayatıyla ilgili bilgiler verir.

10. Rabbena dualarında Allah’tan,
I. dünya ve ahirette iyilik,
II. inananların ilmini artırması,
III. tüm müminlerin bağışlanması
ifadelerinden hangilerine yer verilmiştir?
A) Yalnız I.
B) Yalnız II.
C) I ve III.
D) II ve III.

11. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Rabbena dualarında yer alır?
A) Ve lem yekun lehû küfüven ehad.
B) Birahmetike yâ erhamerrâhimîn.
C) Kul huvallâhu ehad.
D) Allâhu’s Samed.

12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Rabbena dualarının bir bölümünün anlamı değildir?
A) “Hiçbir şey O’na denk ve benzer de değildir.”
B) “Rahmet et, ey merhametlilerin en merhametlisi.”
C) “Ey Rabbimiz! Bize dünyada da ahirette de iyilik ver.”
D) “Hesabın görüleceği gün beni, annemi, babamı ve tüm müminleri bağışla.”


CEVAP ANAHTARI:
1. D
2. A
3. B
4. C
5. A
6. D
7. C
8. B
9. D
10. C
11. B
12. A

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
3 replies
5621 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 14:56:08
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
3612 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:14:28
Gönderen: Uyanan Gençlik
1 replies
6535 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:19:16
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
3097 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:37:56
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
3265 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:43:35
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
51 views
Son İleti 09 Eylül 2019, 18:40:51
Gönderen: D®agon
0 replies
34 views
Son İleti 09 Eylül 2019, 18:51:37
Gönderen: D®agon
0 replies
44 views
Son İleti 09 Eylül 2019, 19:01:56
Gönderen: D®agon
0 replies
46 views
Son İleti 10 Eylül 2019, 18:55:06
Gönderen: D®agon
0 replies
44 views
Son İleti 10 Eylül 2019, 18:59:09
Gönderen: D®agon