Yumurta,Sıvı Yağ ve Limondan Yapılan Sos Hangisidir?

  • 0 replies
  • 2858 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı busegül

  • *
  • 20005
  • +359/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik



Cevap: Mayonez

Fransız mutfağı kökenli soğuk bir sostur.

Çiğ yumurta sarısı ve bitkisel yağ karışımından oluşur.
Sürekli çırpılan yumurta sarılarına koyu bir kremaya dönüşünceye değin yavaş yavaş yağ eklenmesiyle elde edilir.

Limon suyu, hardal ya da sirke ile tatlandırılan bu bileşim,
mayonnaise verte (yeşil sebze püreli),
sauce remoulade (ançüez, tuşu ve kaparili),
sauce aioli (bol sarmısaklı Provans mayonezi),
Bin Adalar (Thousand Island) ve
Rus usulü salata sosları gibi çok sayıda mayonez türünün temelini oluşturur.

Mayonez terimi, üzerine bu sosun konduğu soğuk yemekler ve salatalar için de kullanılır.

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
3657 views
Son İleti 02 Ocak 2011, 22:52:36
Gönderen: Leb-i Damla
0 replies
18054 views
Son İleti 14 Şubat 2011, 12:32:13
Gönderen: busegül
0 replies
2068 views
Son İleti 20 Şubat 2011, 12:49:59
Gönderen: busegül
0 replies
1237 views
Son İleti 20 Şubat 2011, 13:41:59
Gönderen: busegül
0 replies
1915 views
Son İleti 21 Şubat 2011, 22:35:42
Gönderen: busegül
0 replies
1669 views
Son İleti 09 Mart 2011, 22:40:59
Gönderen: gece_mavisi
0 replies
2080 views
Son İleti 26 Temmuz 2012, 16:35:21
Gönderen: busegül
0 replies
1081 views
Son İleti 10 Şubat 2014, 21:15:56
Gönderen: busegül
0 replies
1298 views
Son İleti 14 Mart 2014, 20:17:12
Gönderen: busegül
0 replies
1492 views
Son İleti 01 Haziran 2014, 23:03:03
Gönderen: busegül