Din Kültürü Ahlak Bilgisi 3

  • 0 replies
  • 64 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimiçi Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63444
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner
Din Kültürü Ahlak Bilgisi 3
« : 16 Ekim 2018, 17:33:46 »



1. Aşağıdakilerden hangisi insanın Allah’la iletişim kurma yollarından
biri değildir?
A) Dua
B) Tövbe
C) Türbe ziyareti
D) Kur’an okumak

2. Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın subuti sıfatlarından biridir?
A) Kudret
B) Kıdem
C) Beka
D) Vahdaniyet

3. Aşağıdakilerden hangisi meleklere ait bir özelliktir?
A) Çoğalırlar.
B) Yiyip içmezler.
C) Ateşten yaratılmışlardır.
D) Yalnız Allah’ın katında bulunurlar.

4. Bayram namazının hükmü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Farz
B) Vacip
C) Sünnet
D) Müstehab

5. Aşağıdakilerden hangisi zekât verilebilecek kimseler arasında
yer almaz?
A) Borçlular
B) Kardeşler
C) Torunlar
D) Yolda kalanlar

6. Aşağıdakilerden hangisi haccın faydalarından değildir?
A) Mahşer gününü hatırlatır.
B) Eşitlik duygusunu pekiştirir.
C) Fakirlere karşı merhamet duygularını geliştirir.
D) Birlik ve kardeşlik duygularını güçlendirir

7. Tutulamayan farz orucun engeller ortadan kalkınca tutulmasına
ne ad verilir?
A) Kaza
B) Nafile
C) Fidye
D) Adak

8. Aşağıdakilerden hangisi ahirete inanan bir kişiden beklenmez?
A) Allah’ın emir ve yasaklarına uymaya özen göstermek
B) İnsanlara iyi davranmak, iyilik yapmak
C) Kalbini kötü düşüncelerden arındırmak
D) Mal-mülk edinmenin önemini bilmek

9. Aşağıdakilerden hangisi evrende meydana gelen tabiat
olaylarını idare etmekle görevli melektir?
A) Mikâil
B) Azrail
C) İsrafil
D) Cebrail

10. Aşağıdakilerden hangisi namaza hazırlık (dışındaki) şartlarından
biridir?
A) Tekbir almak
B) Kur’an okumak
C) Ayakta durmak
D) Kıbleye dönmek

11. Hz. Muhammed’in aşağıda verilen özelliklerinden hangisi
diğerlerinden farklıdır?
A) Giyinmesi
B) Evlenmesi
C) Vahiy alması
D) Yemesi-içmesi

12. Hz. Peygamberle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Son peygamberdir.
B) Bütün insanlığa gönderilmiştir.
C) Âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.
D) Sadece Kur’an-ı Kerim’i tebliğ etmekle görevlendirilmiştir.

13. İslam dininde yararlı, ıslah edici, düzeltici, içinde dirlik
düzenlik barındıran güzel iş ve davranışlara ne denir?
A) Salih amel
B) İhsan
C) İhlas
D) Hikmet

14. Hz. Muhammed’in insanlara, hayvanlara, bitkilere, canlı-cansız
tüm varlıklara karşı şefkatli davranması onun hangi özelliğini
gösterir?
A) Doğa sevgisini
B) Son peygamber oluşunu
C) Âlemlere rahmet oluşunu
D) Kur’an-ı Kerim’i tebliğle görevli oluşunu

15. “... De ki: ‘Rabb’imi tenzih ederim.
Ben ancak resul olarak gönderilen bir beşerim...’ Eğer
yeryüzünde (insanlar yerine), yerleşip dolaşan melekler olsaydı
elbette onlara gökten bir melek peygamber indirirdik.” (İsrâ suresi, 93-95. ayetler.) “De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. (Ne var ki) bana
sizin ilahınız ancak bir tek ilahtır diye vahyolunuyor...” (Kehf suresi, 110. ayet.) Bu ayetlerin ana fikri hangi seçenekte verilmiştir?
A) Hz. Muhammed uyarıcıdır.
B) Hz. Muhammed bir insandır.
C) Hz. Muhammed Kur’an-ı
Kerim’i açıklayıcıdır.
D) Hz. Muhammed insanlığa bir rahmettir.

16. “İşte bu Kur’an, kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak tek bir ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş
bir bildiridir.” (İbrahim suresi, 92. ayet.)
Aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılamaz?
A) Kur’an’ın bilimsel araştırmaya önem verdiği
B) Kur’an’ın akıl sahiplerine gönderildiği
C) Kur’an’ın öğütlerden oluşan bir kitap olduğu
D) İslam’ın tevhit inancı üzerine kurulduğu

17. “Halis bir mümin ki: Kur’an okur ve gereği ile amel eder; o, tadı güzel, kokusu güzel turunç meyvesi gibidir. Bir mümin de Kur’an okumaz, fakat gereği ile amel eder; bu da tadı güzel, fakat kokusu olmayan hurma
gibidir. Kur’an okuyan fakat gereğiyle amel etmeyen münafığın
benzeri de kokusu güzel fakat tadı acı reyhane otu gibidir.
Kur’an okumayan münafığın benzeri ise tadı acı, kokusu kötü
olan Ebucehil Karpuzu gibidir.” Bu hadiste Hz. Peygamber
halis bir müminin Kur’an’la ilişkisinin nasıl olmasını öğütlemektedir?
A) Kur’an’ı hem okuması, hem amel etmesi
B) Kur’an’ı anlayıp öğretmesi
C) Kur’an’la amel etmesi
D) Kur’an’ı okuması

18. “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve başkalarına
öğreteninizdir.” Bu hadiste Peygamberimizin yapılmasını istediği davranış
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi
B) Kur’an’ın mesajının tüm insanlara ulaştırılması
C) Kur’an-ı Kerim’le ilgili araştırmalar yapılması
D) Kur’an’ın öğrenilmesi ve öğretilmesi

19. Aşağıdakilerden hangisi Müslümanların Kur’an’a karşı sergilemesi beklenen tutum ve davranışlar arasında yer almaz?
A) Kur’an okunduğu zaman dinlemek
B) Kur’an’ı okuyup anlamaya çalışmak
C) Kur’an’ın öğütleriyle amel etmek
D) Kur’an’ı eleştirel bir bakış açısı ile irdelemek

20. Kur’an’ın açıklanıp yorumlanmasına ne ad verilir?
A) Meal
B) Tefsir
C) Te’vil
D) Tercüme


CEVAP ANAHTARI
1. C
2. A
3. B
4. B
5. C
6. C
7. A
8. D
9. A
10. D
11. C
12. D
13. A
14. C
15. B
16. A
17. A
18. D
19. D
20. B

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
2 replies
3257 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:14:28
Gönderen: Uyanan Gençlik
1 replies
6088 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:19:16
Gönderen: Uyanan Gençlik
3 replies
5995 views
Son İleti 19 Şubat 2014, 15:30:59
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2615 views
Son İleti 25 Mart 2014, 14:46:26
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1654 views
Son İleti 29 Kasım 2014, 17:21:44
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1092 views
Son İleti 04 Kasım 2015, 11:08:41
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
474 views
Son İleti 19 Ekim 2016, 18:58:13
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
303 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 13:20:01
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
932 views
Son İleti 12 Haziran 2017, 17:31:15
Gönderen: D®agon
0 replies
32 views
Son İleti 16 Ekim 2018, 17:27:38
Gönderen: Ders Hocası