Siyer - 1

  • 0 replies
  • 20 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimiçi Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63444
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner
Siyer - 1
« : 16 Ekim 2018, 17:14:05 »



1. İslam öncesi Arap toplumunda aşağıdakilerden hangisi diğerlerine
göre daha çok gelişmiştir?
A) Resim
B) Müzik
C) Edebiyat
D) Mimari

2. İslam öncesi Arap toplumunun sosyal sınıflarından biri olan Mevali için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Hürriyetine kavuşmuş kölelerden oluşmaktadır.
B) Köle gibi alınıp satılamazlar.
C) Köleler ile hürler arasında bulunan orta bir sınıftır.
D) Sadece hür bir kız veya kadınla evlenebilirler.

3. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in çocuklarından değildir?
A) Sümeyye
B) Abdullah
C) Kasım
D) Rukiyye

4. Hz. Muhammed, Kabe’de Siyah Taş’ın (Hacerülesved) yerine yerleştirilmesinde çıkan ihtilafta hakemlik yapmış ve sorunu çözmüştür. Peygamberimiz bu olayda daha çok hangi özelliğinden dolayı Mekkeli müşrikler
tarafından hakem tayin edilmiştir?
A) Güvenilir oluşundan
B) Hoşgörülü oluşundan
C) Cesaretli oluşundan
D) Sabırlı oluşundan

5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Hz. Muhammed’in gençlik dönemine kadar bakımını üslenenler sırasıyla verilmiştir?
A) Amine - Halime - Ebu Talip - Abdulmuttalip
B) Amine - Halime - Abdulmuttalip - Ebu Talip
C) Abdullah - Ebu Talip - Abdulmuttalip - Halime
D) Abdullah - Halime - Abdulmuttalip - Ebu Talip

6. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in süt annesidir?
A) Amine
B) Halime
C) Hatice
D) Ümmü Eymen

7. Zengin ve güçlü kabilelerin yaptığı haksızlıklara karşı adalet ilkesini üstün tutmak ve zorda kalanları desteklemek amacıyla İslam’dan önce kurulan ve
Peygamberimizin de katıldığı birliğin adı nedir?
A) Hudeybiye Antlaşması
B) Medine Vesikası
C) Akabe Biatları
D) Hılfu’l-Fudul

8. Aşağıdakilerden hangisi ilk Müslümanlardan değildir?
A) Hz. Ömer
B) Hz. Ali
C) Hz. Zeyd
D) Hz. Ebu Bekir

9. Hz. Muhammed’e Peygamberlik görevi kaç yaşında verilmiştir?
A) 35   B) 40    C) 45      D) 50

10. Hira mağarasında peygamberimize gelen ilk vahiyden sonra bir müddet vahiy gelmemiştir. Bu döneme ne ad verilmiştir?
A) Setretü’l-Vahy
B) Fetretü’l-Vahy
C) Tenzilü’l-Vahy
D) Kesretü’l-Vahy

11. Medine’ye Hicret eden Müslümanlara ne ad verilir?
A) Ashab-ı Suffa
B) Ashab-ı Kehf
C) Muhacir
D) Ensar

12. Peygamberimiz Miraç’tan bir takım ilahi lütuflarla dönmüştür.
Aşağıdakilerden hangisi bunlardan değildir?
A) Zekât ibadetinin farz kılınması
B) Beş vakit namazın farz kılınması
C) Bakara suresinin son iki ayetinin vahyedilmesi
D) Ümmetinden şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesinin verilmesi

13. Mekkeli Müslümanlar aşağıdakilerin hangisinden sonra Medine’ye hicret etmeye başlamıştır?
A) Hz. Ömer’in Müslüman olmasından
B) Müslümanlara yönelik boykottan
C) Akabe Biatları’ndan
D) Hz. Peygambere suikast tertiplenmesinden

14. Müslümanların Kâbe’de açıktan namaz kılmaya başlaması aşağıdaki olaylardan hangisiyle gerçekleşmiştir?
A) Hz. Ömer’in Müslüman oluşuyla
B) Akabe Biatları’yla
C) Mekkenin fethiyle
D) Müslümanlara yönelik boykotun sona ermesiyle

15. Mekkeli müşriklerin Hz. Muhammed’in Medine’ye hicret etmesine karşı çıkmalarının asıl nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ticaret kervanlarının olumsuz etkileneceği düşüncesi
B) Mekke’deki ticari hayatın zayıflayacağı düşüncesi
C) Akrabalık bağlarını zayıflatacağı korkusu
D) Medine’nin İslam’ın güçlü bir merkezi hâline geleceği endişesi

16. Hz. Muhammed hicret esnasında nerede saklanmıştır?
A) Nur Dağı’nda
B) Sevr Dağı’nda
C) Arafat Dağı’nda
D) Ebu Kubeys tepesinde

17. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in II. Akabe Biat’ında Medinelilerden aldığı sözlerden değildir?
A) Eşlerini ve çocuklarını korudukları gibi kendisini de koruyacakları
B) Medine’de kurulacak olan İslam devletine başkan seçecekleri
C) İyiliği emredip kötülüğe engel olacakları
D) Bollukta ve darlıkta mali yardımda bulunacakları

18. Hz. Muhammed’in Hicret esnasında kendisine emanet edilen
eşyaları sahiplerine vermesi için görevlendirdiği kişi aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Hz. Ebu Bekir
B) Hz. Ömer
C) Hz. Ali
D) Hz. Osman

19. Aşağıdakilerden hangisi Hz.Muhammed’in işkence ve sosyal baskılara dayanamayan Müslümanlara hicret etmeleri için izin verdiği ülkedir?
A) Güney Yemen
B) İran
C) Suriye
D) Habeşistan

20. Hz. Muhammed’in Medine’ye hicret etmesini engellemek için her kabileden bir gencin aynı anda onu öldürmesi fikrini ortaya atan kişi aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Ebu Süfyan
B) Ebu Leheb
C) Ebu Cehil
D) Süheyl b. Amr

CEVAP ANAHTARI:
1. C
2. D
3. A
4. A
5. B
6. B
7. D
8. A
9. B
10. B
11. C
12. A
13. C
14. A
15. D
16. B
17. B
18. C
19. D
20. C

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
9 replies
13090 views
Son İleti 13 Eylül 2012, 12:44:14
Gönderen: busegül
0 replies
53 views
Son İleti 14 Mayıs 2018, 15:22:00
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
67 views
Son İleti 19 Mayıs 2018, 15:57:43
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
56 views
Son İleti 26 Mayıs 2018, 17:04:18
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
23 views
Son İleti 26 Mayıs 2018, 17:07:55
Gönderen: Uyanan Gençlik