9. Sınıf Matematik - Üslü Sayılar - Konu Testi

  • 0 replies
  • 187 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63542
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner
9. Sınıf Matematik - Üslü Sayılar - Konu Testi
« : 25 Haziran 2018, 12:43:52 »



1.


2.

işleminin sonucu kaçtır?
A) 1/2      B) 2       C) 5    D) 10    E) 17

3.

A) 16    B) 32    C) 64    D) 128    E) 256

4.


5. 
sayılarını küçükten büyüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) x < y < z   
B) x < z < y   
C) z < x < y
D) y < z < x   
E) y < x < z

6.
A) 1         B) 2    C) 3         D) 4    E) 5

7. x ve y birer tam sayıdır.

A) 8        B) 6    C) 4         D) 2    E) 0

8.

denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi kaç elemanlıdır?
A) 5    B) 4    C) 3    D) 2    E) 1

9. y sıfırdan farklı bir tam sayıdır.

olduğuna göre x’in alabileceği değerler toplamı kaçtır?
A) –4    B) –2    C) 0        D) 2    E) 4

10.
eşitsizliğini sağlayan en büyük x tam sayısı kaçtır?
A) 5         B) 4    C) 3        D) 2    E) 1

11. x, y ve z birer gerçek sayıdır.

olduğuna göre x · y · z kaçtır?
A) 4         B) 6    C) 8       D) 12    E) 24

12.

A) 1/16      B) 1/8     C) 4    D) 8         E) 16

CEVAP ANAHTARI:
1. D
2. C
3. C
4. B
5. E
6. D
7. E
8. B
9. A
10. B
11. D
12. A

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
1821 views
Son İleti 16 Şubat 2014, 10:09:21
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
7907 views
Son İleti 14 Kasım 2014, 14:54:21
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
5015 views
Son İleti 16 Haziran 2015, 16:36:17
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1307 views
Son İleti 26 Şubat 2016, 09:37:49
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1714 views
Son İleti 26 Şubat 2016, 15:14:57
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
936 views
Son İleti 27 Şubat 2016, 15:07:16
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
832 views
Son İleti 27 Şubat 2016, 15:16:03
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1465 views
Son İleti 27 Şubat 2016, 15:24:19
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1499 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 10:25:43
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
877 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 13:09:13
Gönderen: Uyanan Gençlik