9. Sınıf Matematik - Birinci Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler Konu Testi 2

  • 0 replies
  • 204 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63542
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner



1.     |x – 4| = |3x + 8|
denklemini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır?
A) –8    B) –7    C) –5    D) 0    E) 5

2.     |3x – 2| + |12x – 8| = 20
denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi nedir?
A) {2}   
B) {–2, 2}   
C) {–2/3, 2}
D) {2/3, 2}
E) {-2/3, 2/3}

3.     ||2x – 3| – 1| = 4
denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi nedir?
A) {0, 3}   
B) {–4, 4}   
C) {–1, 4}
D) {–1, 0, 3, 4}   
E) {–4, –1, 1, 4}

4.     |3x – 2| ≤ 7
eşitsizliğini sağlayan tam sayı değerlerinin toplamı kaçtır?
A) 2         B) 3    C) 4        D) 5    E) 6

5.     |2x – 7| > 3
eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) (–∞, 2) ∪ (7, ∞)
B) (–∞, –5) ∪ (2, ∞)
C) (–∞, –3) ∪ (–1, ∞)
D) (–∞, 5) ∪ (7, ∞)
E) (–∞, 2) ∪ (5, ∞)

6.     |3x – 15| – |x – 5| < 10
eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) (–∞, –5)   
B) (–5, 5)    
C) (10, ∞)
D) (5, ∞)   
E) (0, 10)

7.     |x – 4| – 2x + 5 ≤ 0
eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) [3, ∞)   
B) [4, ∞)   
C) [5, ∞)   
D) [3, 4)   
E) Ø

8. x ve y pozitif tam sayılardır.
    (2x – 3y) · (3x + y) = 7
olduğuna göre y kaçtır?
A) –1    B) 1         C) 2    D) 3           E) 4

9.     ax + 9y + 3 = 0
    4x + ay + 2 = 0
denklem sisteminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi boş küme olduğuna göre a kaçtır?
A) –6    B) –3    C) 0          D) 3      E) 6

10.     –4 < |x + 1| ≤ 6
eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A)    {x | –7 < x < 5, x ∈ R}
B)    {x | –5 ≤ x ≤ 3, x ∈ R}
C)    {x | –7 ≤ x ≤ –5, x ∈ R}
D)    {x | –7 ≤ x ≤ 5, x ∈ R}
E)    {x | 3 < x ≤ 5, x ∈ R}

11.


12.


CEVAP ANAHTARI:
1. B
2. C
3. C
4. D
5. E
6. E
7. A
8. B
9. A
10. D
11. C
12. E

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
651 views
Son İleti 03 Aralık 2014, 14:41:55
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2763 views
Son İleti 22 Ocak 2015, 16:45:22
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1894 views
Son İleti 26 Şubat 2016, 15:55:32
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2237 views
Son İleti 26 Şubat 2016, 16:22:06
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
889 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:16:26
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
822 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:28:46
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1251 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:38:27
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
766 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:46:30
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
864 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:54:14
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
248 views
Son İleti 25 Haziran 2018, 11:46:20
Gönderen: Ders Hocası