9. Sınıf Matematik - Birinci Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler Konu Testi 1

  • 0 replies
  • 306 views

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Ders Hocası

  • Hocanın Biri
  • *
  • 63722
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner



1. A = {x | –1 ≤ x ≤ 3, x ∈ R}
    B = {x | 2 < x < 4, x ∈ R}
olduğuna göre A ∩ B kümesine karşılık gelen aralık aşağıdakilerden hangisidir?
A) [–1, 2)
B) (2, 3]
C) [–1, 3]
D) (2, 4)
 E) [–1, 4)

2. x ∈ R olmak üzere,  Eşitsizlik Aralık Gösterimi
I. –2 ≤ x ≤ 5 [–2, 5]
II. 3 < x ≤ 7 [3, 7)
III. 1 < x < 6 [1, 6]
IV. 2 < x < 4 (2, 4)
V. –1 ≤ x < 3 [–1, 3)
Yukarıda verilen eşitsizliklerden hangilerinin aralık gösterimleri yanlıştır?
A) I ve II.
B) I ve V.
C) II ve III.
D) III ve IV.
E) IV ve V.

3. x ∈ R ve –1 ≤ x < 4 olduğuna göre
3x – 2 ifadesinin alabileceği kaç tam sayı değeri vardır?
A) 12      B) 13       C) 14       D) 15        E) 16

4. 3x – 7 = 5x + 9
denklemini sağlayan x kaçtır?
A) –8        B) –6       C) –1       D) 1        E) 8

5. 3x – 4 < x + 2
eşitsizliğinin gerçek sayılar kümesindeki çözüm aralığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) (–∞, 3)
B) (–∞, –3)
C) (–∞, –6)
D) (3, ∞)
E) (6, ∞)

6. 5x + 2(x – 1) = 3(x + 2)
denkleminin çözüm kümesi nedir?
A) {0}    B) {1/2}   C) {1}     D) {2}      E) {3}

7.


8. x ∈ R olmak üzere
5x –9 < 11 ≤ 3x + 5
eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) {x | 2 < x ≤ 4, x ∈ R}
B) {x | 2 ≤ x < 4, x ∈ R}
C) {x | 2 < x < 4, x ∈ R}
D) {x | 2 ≤ x ≤ 4, x ∈ R}
E) {x | 2 ≤ x ≤ 3, x ∈ R}

9.


10.


11. a·x – 3·(x – 2) = 2·(x + 1) + b
denkleminin çözüm kümesi tüm gerçek sayılar olduğuna göre a + b kaçtır?
A) 0       B) 1      C) 5        D) 6         E) 9

12. Bir hareketli 120 kilometrelik yolun tamamını 3 ile 5 saat arasında almıştır.
Buna göre bu hareketlinin hızı km/sa cinsinden aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) 25      B) 28     C) 32     D) 36       E) 40

CEVAP ANAHTARI
1. B
2. C
3. D
4. A
5. A
6. D
7. C
8. B
9. C
10. D
11. E
12. E

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
676 views
Son İleti 03 Aralık 2014, 14:41:55
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2811 views
Son İleti 22 Ocak 2015, 16:45:22
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1978 views
Son İleti 26 Şubat 2016, 15:55:32
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2269 views
Son İleti 26 Şubat 2016, 16:22:06
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
916 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:16:26
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
846 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:28:46
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1317 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:38:27
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
799 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:46:30
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
892 views
Son İleti 28 Şubat 2016, 16:54:14
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
248 views
Son İleti 25 Haziran 2018, 12:02:53
Gönderen: Ders Hocası