Dinler ve Evrensel Öğütleri - Konu Testi 4

  • 0 replies
  • 222 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı busegül

  • *
  • 20005
  • +359/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Dinler ve Evrensel Öğütleri - Konu Testi 4
« : 08 Mayıs 2018, 17:33:03 »



1. “Dinde zorlama yoktur. Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır.
Artık kim sahte tanrıları reddeder de Allah’a inanırsa kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir ve bilir.” (Bakara suresi, 256. ayet)
   Bu ayetten aşağıdaki sonuçların hangisi çıkarılamaz?
A)   Başka dinlere saygılı olunmalıdır.
B)   İnsan istediğine inanmakta serbesttir.
C)   İslam’ı kabul etmeye zorlamak yasaktır.
D)   Dünya üzerinde birçok din görülmektedir.

2.     I.   Bütün insanlar aynı dine inanmalıdır.
    II.   Başkalarının kutsallarına saygı gösterilmelidir.
    III.   Dinin isteklerini yerine getirmenin önüne engel konulmamalıdır.
   Numaralanmış  görüşlerden  hangileri  başka  dinlere saygı duyulduğunu gösterir?
A) I ve II. 
B) I ve III.
C) II ve III. 
D) I, II ve III.

3. Başkalarının  kutsallarına  saygı  göstermek,  inananlara anlayış göstermek dünya üzerinde - - - - sağlanmasına katkı verir.
   Bu cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirildiğinde anlam doğru olur?
A) barışın 
B) düzenin
C) sağlığın 
D) turizmin

4. Hz. Peygamber Necranlı Hristiyanların Mescidi Nebi’de ibadet etmelerine izin vermiştir.
   Hz. Peygamberin bu davranışı aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ilgilidir?
A) Adalet 
B) Müsamaha
C) Cesaret 
D) Merhamet

5.  Hz.  Ömer  Kudüs’e  girdiğinde  Yahudi  ve  Hristiyanların inançlarına da ibadethanelerine de karışmamıştır. Aksine kendisini başka din mensuplarının koruyucusu ilan etmiştir.
   Hz. Ömer’in bu davranışıyla ilgi aşağıdaki yargıların hangisi doğrudur?
A)   Dinde zorlama yoktur ilkesini uygulamaktadır.
B)   Kudüs’te sadece Müslümanlar yaşamaktadır.
C)   Kendisine ve ordusuna çok güvenmektedir.
D)   Dünyaya gücünü göstermek istemektedir.

6.  Osmanlı Devletinde;
    I.   Farklı din mensuplarına anlayış gösterilmiştir.
    II.   Farklı din ve mezhepler asırlarca bir arada yaşamıştır.
    III.   İnananların dinlerinin gereğini yapmaları güvence altına alınmıştır.
   Osmanlı Devletiyle ilgili numaralanmış bilgilerden hangileri doğrudur?
A) I ve II.
B) I ve III.
C) II ve III. 
D) I, II ve III

7.  I.   Dinde zorlama yoktur.
    II.   Kimse düşünce ve kanaatinden dolayı kınanamaz.
    III.   Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
   Numaralanmış ilkelerden hangileri farklı din ve inançlara müsamahayla ilgilidir?
A) I ve II. 
B) I ve III.
C) II ve III. 
D) I, II ve III.

8.  Din  ve  inanç  hürriyeti  önemlidir.  Başkalarının  din  ve inançlarına saygı göstermek insanları birbirlerine yaklaştırıp dünya barışına katkı sağlar. Bu yüzden din ve inanç hürriyeti korunmalıdır.
   Aşağıdaki kavramlardan hangisi bu parçada savunulan düşünceyle uyumlu değildir?
A) Müsamaha 
B) Anlayış
C) Tutuculuk 
D) Saygı

9.  Her din mensubu dinini yaymak ister. Başlangıçtan günümüze Müslümanlar da dini yayma çalışmaları yapmışladır. Bu çalışmalar çeşitli kavramlarla ifade edilir.
   Buna göre aşağıdaki kavramlardan hangisi dini yayma çalışmalarıyla ilgili değildir?
A) Nutuk çekmek 
B) Çağrıda bulunmak
C) Tebliğ yapmak 
D) Davet etmek

10.    Evrensel dinleri özellikle Hristiyanlığı yaymak amacıyla yapılan faaliyete verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
A) Propaganda 
B) Misyonerlik
C) Dindarlık 
D) Vatandaşlık

11. İnsanın kendi dinini yaymak istemesi normaldir. Bunun için insanların zaaflarını kullanmak yanlış olur.
   Buna göre aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?
A)   Afetzedelere şartlı yardım etmek
B)   Gençlere konforlu yaşam vadetmek
C)   Çocukların gönlünü hediyeyle çelmek
D)   Dinini açık ve anlaşılır bir dille anlatmak

12. I.   Din ayrımı yapmadan muhtaca yardım etmek
    II.   Maddi gücü din değiştirme aracı olarak kullanmak
    III.   İnsanların zor anlarını kullanarak onlara dini anlatmak
   Yardım  etmekle  ilgili  numaralanmış  davranışlardan hangileri yanlıştır?
A) I ve II. 
B) I ve III.
C) II ve III. 
D) I, II ve III



CEVAP ANAHTARI:
1. D
2. C
3. A
4. B
5. A
6. D
7. D
8. C
9. A
10. B
11. D
12. C

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
1 replies
2333 views
Son İleti 25 Nisan 2008, 16:50:42
Gönderen: selim
0 replies
1563 views
Son İleti 10 Mayıs 2008, 13:33:53
Gönderen: zeron
0 replies
2190 views
Son İleti 22 Kasım 2010, 06:40:35
Gönderen: gece_mavisi
0 replies
1227 views
Son İleti 06 Mart 2011, 19:47:50
Gönderen: busegül
0 replies
735 views
Son İleti 20 Şubat 2015, 16:45:20
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
3194 views
Son İleti 01 Temmuz 2016, 17:24:21
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
497 views
Son İleti 08 Nisan 2017, 13:40:15
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
304 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 16:49:01
Gönderen: busegül
0 replies
151 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:21:33
Gönderen: busegül
0 replies
166 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:28:15
Gönderen: busegül