Dinler ve Evrensel Öğütleri - Konu Testi 2

  • 0 replies
  • 130 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı busegül

  • *
  • 20005
  • +359/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Dinler ve Evrensel Öğütleri - Konu Testi 2
« : 08 Mayıs 2018, 17:21:33 »



1. ●   İnsan öldürmeyeceksin.
    ●   Anne babana saygı göstereceksin.
    ●   Benden başka tanrın olmayacak...
    ●   Tanrının adını boş yere ağza almayacaksın.
   Yahudiliğin temeli olan ve Tevrat’ta bulunan bu ilkeler
aşağıdakilerden hangisinde yer alır?
A) Beş Emirde
B) Altı Emirde
C) Yedi Emirde
D) On Emirde

2.   Aşağıdakilerden hangisi Yahudilik ile ilgili yanlış bir bilgidir?
A)   Yehova adını verdikleri tek tanrıya inanırlar.
B)   Sinagoglarda resim ve heykele yer verilmez.
C)   Yahudilerin kutsal günü cumartesi günüdür.
D)   İbadetler bireysel yapılıp topluca yapılmaz.

3. ●   Tarihlerini Hz. İbrahim ile başlatırlar.
    ●   Hz. İbrahim ve Hz. Musa’yı en önemli peygamberleri
olarak anarlar.
    ●   Hz. Süleyman ve Hz. Davut dönemlerini en görkemli
dönem olarak kabul ederler.
   Bu bilgiler aşağıdaki dinlerden hangisi ile ilgilidir?
A) Yahudilik
B) Hinduizm
C) İslam
D) Hristiyanlık

4. ●   Hz. İsa’nın doğduğu yerdir.
    ●   Hz. İsa’nın davetine inanan on iki kişiye verilen addır.
    ●   Üçlü (Baba, Oğul ve Kutsal Ruh) tanrı inancını ifade eden kavramdır.
   Bu açıklamalarda Hristiyanlıkla ilgili aşağıdakilerden hangisine ait bir bilgiye yer verilmemiştir?
A) Nasıra
B) Havari
C) Vaftiz
D) Teslis

5.   Hristiyanlıkla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)   Haftalık ibadetlerini pazar günü kilisede yaparlar.
B)   Meleklere, kadere ve öldükten sonra dirilmeye inanırlar.
C)   Hz.  Muhammed  dâhil  bütün  peygamberlere  iman ederler.
D)   Kutsal kitap olarak Matta, Luka, Yuhanna ve Markos’a inanırlar.

6. Hristiyanlığa göre bütün insanlar günahkâr olarak doğarlar. Bu nedenle bütün doğan çocuklar kutsal su ile yıkanarak günahlarından arındırılır.
   Bu uygulamaya verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
A) Noel
B) Vaftiz
C) Şükran günü
D) Paskalya

7. Hz. Âdem’le başlayan tevhit inancının son halkasıdır. Bütün insanlığa gönderilmiş tek hak dindir.
   Bu bilgi aşağıdaki dinlerin hangisiyle ilgilidir?
A) İslam
B) Hristiyanlık
C) Yahudilik
D) Budizm

8.  I.   Ahiret gününe iman etmek
    II.   Hz. İsa’nın insan olduğunu kabul etmek
    III.   Kutsal kitap olarak Kur’an-ı Kerim’e inanmak
   Numaralanmış bilgilerden hangileri ilahi dinlerin ortak özellikleridir?
A) Yalnız I.
B) Yalnız III.
C) I ve II.
D) II ve III.

9. “Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin.
Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.” (Nisa suresi, 136. ayet)
   Bu ayette İslam dininin iman esaslarından hangisine değinilmemiştir?
A) Allaha iman
B) Meleklere iman
C) Kitaplara iman
D) Kadere iman

10.    Aşağıdaki bilgilerin hangisi İslam diniyle ilgili değildir?
A)   İnsan dünyaya günahsız olarak gelir.
B)   Peygamberler arasında ayrım yapılmaz.
C)   Din adamlarının evlenmelerine izin verilmez.
D)   Ahirette insana her yaptığının karşılığı verilir.

11.   Allah’ın bütün peygamberlere vahyettiği temel iman esasının adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tevhit
B) Teslis
C) Yahova
D) Tenasüh

12. “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim”
   Aşağıdaki  yargıların  hangisi  bu  hadisin  mesajıyla uyumludur?
A)   Kul hakkı ahlakın değil hukukun konusudur.
B)   Müslüman güzel ahlaklı olmayı hedeflemelidir.
C)   İnsana saygınlık kazandıran tek şey güzel ahlaktır.
D)   Ahlakın güzel olması, onun tamam olmasına bağlıdır.



CEVAP ANAHTARI:
1. D
2. D
3. A
4. C
5. C
6. B
7. A
8. A
9. D
10. C
11. A
12. B

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
1 replies
2272 views
Son İleti 25 Nisan 2008, 16:50:42
Gönderen: selim
0 replies
1539 views
Son İleti 10 Mayıs 2008, 13:33:53
Gönderen: zeron
0 replies
1501 views
Son İleti 01 Ocak 2009, 20:15:55
Gönderen: kardelen
0 replies
2121 views
Son İleti 22 Kasım 2010, 06:40:35
Gönderen: gece_mavisi
0 replies
1197 views
Son İleti 06 Mart 2011, 19:47:50
Gönderen: busegül
0 replies
713 views
Son İleti 20 Şubat 2015, 16:45:20
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
438 views
Son İleti 08 Nisan 2017, 13:40:15
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
266 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 16:49:01
Gönderen: busegül
0 replies
139 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:28:15
Gönderen: busegül
0 replies
198 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:33:03
Gönderen: busegül