Dinler ve Evrensel Öğütleri - Konu Testi 1

  • 0 replies
  • 277 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı busegül

  • *
  • 20005
  • +359/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Dinler ve Evrensel Öğütleri - Konu Testi 1
« : 08 Mayıs 2018, 16:49:01 »



1.   Aşağıdaki anlamlardan hangisi  “evrensel” kelimesiyle ilgili değildir?
A) Her yerde geçerli
B) Hiç değişmeyen
C) Dünya çapında
D) Tüm insanlığı ilgilendiren

2.  Dünyanın her yerinde insanların çoğunun bir dine mensup olduğu görülür. Her hangi bir dini seçmeyenlere rastlansa da sayıları çok azdır. Dinin görülmediği bir tarih dilimi de bir toprak parçası da yoktur.
   Buna  göre  aşağıdaki  dinle  ilgili  yargıların  hangisi yanlıştır?
A)   Din evrensel bir olgudur.
B)   Dünyada birçok din vardır.
C)   Tarih dinle ilgili bir bilimdir.
D)   İnsan din seçiminde serbesttir.

3. ●   Niçin yaşıyorum?
    ●   Niçin dünyaya geldim?
    ●   Öldükten sonra ne olacak?
   İnsan bu tür sorularının cevabını aşağıdakilerin hangisinde bulabilir?
A) Din
B) Ahlak
C) Fen
D) Tarih

4. ●   Hindistan’da ortaya çıkmış bir dindir.
    ●   MÖ 1500 yılından itibaren görülmektedir.
    ●   Toplumu kastlara ayırması en önemli özelliğidir.
   Bu özellikler aşağıdaki dinlerden hangisiyle ilgilidir?
A) Yahudilik
B) Budizm
C) Hinduizm
D) Şintoizm

5.   Aşağıdakilerden hangisi Hinduizm’in özelliklerinden biridir?
A)   İbadet toplu yapılmalıdır.
B)   Ruhun varlığına inanılmaz.
C)   Tek tanrı inancına sahiptir.
D)   Veda’lar, kutsal kitaplarıdır.

6. Hinduizm’de ruhun ölümsüz olduğuna ve bir bedenden
başka bir bedene geçerek sürekli yaşadığına inanılır.
   Bu bilgi aşağıdaki kavramların hangisinin açıklamasıdır?
A) Kast
B) Karma
C) Tenasüh
D) Ganj

7. ●   Kurucusu saray hayatını terk etmiştir.
    ●   Ölüler reenkarnasyon inancı gereği yakılmaktadır.
    ●  Milattan önce 6. yüzyılda Hindistan’da ortaya çıkmıştır.
   Bu özellikler aşağıdaki dinlerden hangisine aittir?
A) Taoizm
B) Hinduizm
C) Şintoizm
D) Budizm

8. ●   Hayat ızdıraptır.
    ●   Izdırabın kaynağı arzulardır.
    ●   Arzulardan kurtulmak için “Sekiz dilimli yol” olarak nitelenen ilkelere uymak gerekir.
   Bu görüşler aşağıdaki şahısların hangisinindir?
A) Buda
B) Dalay Lama
C) Konfüçyüs
D) Lao Tsu

9. I.   Vahye dayalı dinlerden biridir.
    II.   Afrika’da ortaya çıkmış bir dindir.
    III.   Kutsal kitapları Buda’nın sözlerini içermektedir.
   Budizm’le  ilgili  numaralanmış  bilgilerden  hangileri doğrudur?
A) Yalnız I.
B) Yalnız III.
C) I ve II.
D) II ve III.

10.  Hinduizm’le ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)   İnekler her yerde dolaşır.
B)   Büyükbaş hayvanlar kurban edilir.
C)   Ganj Nehri kutsal kabul edilir.
D)   Birden fazla tanrıya inanılır.

11.  Aşağıdakilerden hangisi Hinduizm ve Budizm’in ortak özelliklerinden biri değildir?
A)   Ölüleri yakmak
B)   Reenkarnasyona inanmak
C)   Aynı kutsal kitaba inanmak
D)   Aynı coğrafyada ortaya çıkmak

12. Rahip veya rahibeler evlenmez, mal sahibi olmaz, hiçbir  eğlenceye katılmazlar.
   Din  adamlarıyla  ilgili  bu  bilgi  aşağıdaki  dinlerden hangisiyle ilgilidir?
A) Budizm
B) Taoizm
C) Hinduizm
D) Şintoizm


CEVAP ANAHTARI:
1. B
2. C
3. A
4. C
5. D
6. C
7. D
8. A
9. D
10. B
11. C
12. A

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
1 replies
2285 views
Son İleti 25 Nisan 2008, 16:50:42
Gönderen: selim
0 replies
1542 views
Son İleti 10 Mayıs 2008, 13:33:53
Gönderen: zeron
0 replies
1507 views
Son İleti 01 Ocak 2009, 20:15:55
Gönderen: kardelen
0 replies
2133 views
Son İleti 22 Kasım 2010, 06:40:35
Gönderen: gece_mavisi
0 replies
1204 views
Son İleti 06 Mart 2011, 19:47:50
Gönderen: busegül
0 replies
717 views
Son İleti 20 Şubat 2015, 16:45:20
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
443 views
Son İleti 08 Nisan 2017, 13:40:15
Gönderen: Ders Hocası
0 replies
135 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:21:33
Gönderen: busegül
0 replies
147 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:28:15
Gönderen: busegül
0 replies
204 views
Son İleti 08 Mayıs 2018, 17:33:03
Gönderen: busegül