Lakerda - Ansiklopedik Bilgi

  • 0 replies
  • 268 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı D®agon

  • Her Şey Senin Rızan İçin Allah'ım.
  • *
  • 11539
  • +523/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • bilyonmu
Lakerda - Ansiklopedik Bilgi
« : 18 Mart 2017, 08:50:15 »



İri olan, palamut, torik, kofana gibi balıklardan dilimler hâlinde kesilerek yapılan salamura.

Lakerda yapılacak balıkların başları, kuyrukları, barsakları yüzgeçleri çıkarılarak güzelce temizlenir.
Omurgasının ortasındaki ilik boşaltılır. Bu şekilde temizlenen balıklar 2-3 parmak kalınlığında parça ve dilimlere ayrılır. Sonra kesilen balıkların içi de tuzlanarak bir kat tuz, bir kat balık dilimi şeklinde fıçılara dizilir. Her dizilen balık sırasının arasına limon veya defne yaprağı konur. Dizme işlemi bitince, balık tabakalarının kabarmaması için üzerine, ağırlığı bulunan tahta baskı ile bastırılır. Çıkan sular ve yağlar bezlerle alınır.
Parçalar hâlinde salamura edilen balık etleri, beyazlaşmaya başlayınca yenecek duruma gelir.

Yeneceği zaman normal suda biraz bekletilir.
Daha sonra parçalar ayrılarak bol zeytinyağı, limon ve piyazla servise sunulur.


 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
2362 views
Son İleti 22 Mayıs 2011, 23:13:30
Gönderen: D®agon
0 replies
1977 views
Son İleti 25 Mayıs 2011, 22:49:28
Gönderen: D®agon
0 replies
1739 views
Son İleti 26 Mayıs 2011, 22:04:46
Gönderen: D®agon
0 replies
2261 views
Son İleti 07 Şubat 2013, 11:44:26
Gönderen: busegül
0 replies
1143 views
Son İleti 14 Mart 2013, 13:40:04
Gönderen: busegül
0 replies
1212 views
Son İleti 27 Mayıs 2013, 13:13:12
Gönderen: busegül
0 replies
2439 views
Son İleti 08 Ocak 2014, 00:42:03
Gönderen: gece_mavisi
0 replies
1130 views
Son İleti 20 Mart 2014, 12:26:04
Gönderen: D®agon
0 replies
1294 views
Son İleti 16 Ağustos 2014, 18:32:22
Gönderen: D®agon
0 replies
369 views
Son İleti 18 Mart 2017, 08:47:50
Gönderen: D®agon