8.sınıf İnkilap Tarihi - Mustafa Kemal'in Hayatı - Test

  • 0 replies
  • 761 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay



    1. Mustafa Kemal'in doğduğu Selanik bugün hangi ülke topraklarındadır?
A) Yunanistan
B) Romanya
C) İtalya
D) Makedonya
E) Bulgaristan

    2. Mustafa Kemal'in ölümünden sonra da yaşayan kız kardeşinin adı nedir?
A) Latife
B) Zübeyde
C) Fikriye
D) Ülkü
E) Makbule

    3. Hangisi Mustafa Kemal'in hayatını etkileyen şehirlerden biri değildir?
A) Sofya
B) İstanbul
C) Şam
D) Manastır
E) Edirne

    4. Hangisi, Mustafa Kemal'in okuduğu ortaokuldur?
A) Manastır Askeri İdadisi
B) Harp Okulu
C) Şemsi Efendi Mektebi
D) Selanik Askeri Rüşdiyesi
E) Mahalle Mektebi

    5. Hangisi Mustafa Kemal'in fikir hayatını etkilememiştir?
A) Ziya Gökalp
B) Jean Jacques Rousseau
C) Hasan Fehmi
D) Tevfik Fikret
E) Namık Kemal

    6. Aşağıdakilerden hangisi, Mustafa Kemal'in yakın akrabası değildir?
A) Ali Fuat
B) Naciye
C) Makbule
D) Zübeyde
E) Ali Rıza

    7. Mustafa Kemal, askerlik hayatı sırasında aşağıda verilen yerlerden hangisinde bulunmamıştır?
A) Afyonkarahisar
B) Trablusgarp
C) Suriye
D) Şanlıurfa
E) Çanakkale

    8. Hangisi Mustafa Kemal'in kaleme aldığı eserlerden biri değildir?
A) İstiklal Harbimizin Esasları
B) Geometri
C) Nutuk
D) Cumalı Ordugahı
E) Zabit ve Kumandan ile Hasbihal

    9. Mustafa Kemal Atatürk'e, "Kemal" ismi hangi okulda verilmiştir?
A) Manastır Askeri İdadisi
B) Selanik Askeri Rüşdiyesi
C) Şemsi Efendi Mektebi
D) Harp Okulu
E) Harp Akademisi

    10. Mustafa Kemal, Harp Akademisi'nden hangi rütbe ile mezun olmuştur?
A) Mirliva
B) Kolağası
C) Kurmay Yüzbaşı
D) Ferik
E) Mülazım-ı Evvel


Cevap Anahtarı
1.A   2.E   3.E   4.D   5.C   6.A   7.D   8.A   9.B   10.C   

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
3279 views
Son İleti 08 Kasım 2014, 10:59:52
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
753 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 13:49:32
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1797 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 13:57:48
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2114 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:00:22
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
619 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:01:48
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
628 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:04:09
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2126 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:06:15
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
554 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:11:31
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
580 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:12:49
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1725 views
Son İleti 22 Şubat 2017, 14:20:30
Gönderen: Uyanan Gençlik