5.Sınıf Matematik - Doğal Sayılar - Konu Testleri ve Cevapları

  • 2 replies
  • 2269 views

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay



1.) "Yirmi iki milyon iki yüz kırk bin beş"
Yukarıda okunuşu verilen doğal sayının yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 22 024 005
B) 22 024 500
C) 22 240 005
D) 22 240 050

2.) 2, 8, 0, 5, 7, 1, 3 rakamları kullanılarak yazılabilecek en büyük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 8 752 301
B) 8 753 102
C) 8 753 201
D) 8 753 210

3.) (4 x 1000000) + (2 x 10000) + (6 x 100) + (2 x 10)
Yukarıda çözümlemesi yapılan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 402 620
B) 4 020 620
C) 4 206 020
D) 4 260 020

4.) Aşağıda verilen doğal sayılardan hangisine "1" eklersek yedi basamaklı en küçük sayıyı elde ederiz?
A) 100 000
B) 998 999
C) 999 999
D) 9 999 999

5.) Aşağıda verilen sayılardan hangisinde 8 sayısının basamak değeri seksen bin'dir?
A) 342 087
B) 289 427
C) 864 239
D) 308 540

6.) 42 287 175 sayısında 287 hangi bölüktedir?
A) Milyonlar bölüğü
B) Birler bölüğü
C) Onlar bölüğü
D) Binler bölüğü

7.) Altı basamaklı iki doğal sayının farkı en çok kaç olur?
A) 999 999
B) 999 998
C) 899 999
D) 100 000

8.) 7, 0, 4, 1, 9 rakamlarını bir kez kullanarak oluşturulan beş basamaklı en büyük sayı ile beş basamaklı en küçük sayının toplamı kaçtır?

A) 107 889
B) 106 789
C) 106 689
D) 106 698

9.) "5 on binlik + 7 binlik + 2 yüzlük + 3 birlik" şeklinde çözümlenen sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 57 203
B) 57 302
C) 50 723
D) 75 203

10. 94 602 sayısındaki 6'nin basamak değeri ile sayı değerinin toplamı kaçtır?
A) 12   
B) 66   
C) 600   
D) 606

CEVAPLAR:
1. C
2. D
3. B
4. C
5. B
6. D
7. C
8. A
9. A
10. D

*

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • *
  • 7462
  • +545/-0
  • Cinsiyet: Bay
5.Sınıf Matematik - Doğal Sayılar - Konu Testleri ve Cevapları
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2014, 17:08:37 »
1.) 7a945 sayısında, a rakamının sayı değeri 2 artırılırsa, sayının değeri ne kadar artmış olur?
A) 20
B) 200
C) 2000
D) 20000

2.) 26743 sayısındaki 6 ve 4 rakamlarının basamak değerleri farkı kaçtır?
A) 4960
B) 5960
C) 6004
D) 6040

3.) 23 202 000 doğal sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yirmi üç milyar iki bin iki
B) Yirmi üç milyon iki yüz yirmi iki bin
C) Yirmi üç bin iki yüz iki milyon
D) Yirmi üç milyon iki yüz iki bin

4.) "Beş yüz altı milyar otuz beş bin iki" sayısının yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 506 35 002
B) 506 352
C) 506 000 035 002
D) 506 035 002

5.) 5 tane milyonluk, 7 tane binlik ve 4 tane birliğin toplamı hangi sayıyı oluşturur?
A) 5 007 004
B) 5 700 400
C) 5 070 004
D) 5 007 400


CEVAPLAR
1. C
2. B
3. D
4. C
5. A

*

Çevrimdışı kamboyali

  • *
  • 2
  • +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Test çöz
Güzel sorular varmış. Daha fazla doğal sayılar sorusu çözmek isterseniz verdiğim linkede bakabilirsiniz.

Linkleri gorebilmeniz icin izniniz yok! Uye ol veya Giris yap

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

  Konu / Başlatan replies Son İleti
0 replies
1811 views
Son İleti 16 Şubat 2014, 10:09:21
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1608 views
Son İleti 28 Şubat 2014, 15:17:31
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1603 views
Son İleti 25 Kasım 2014, 15:29:21
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
3390 views
Son İleti 25 Kasım 2014, 15:45:00
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1678 views
Son İleti 28 Kasım 2014, 15:43:20
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
1036 views
Son İleti 07 Şubat 2015, 10:33:44
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
3651 views
Son İleti 16 Haziran 2015, 12:58:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
2 replies
4978 views
Son İleti 16 Haziran 2015, 16:36:17
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2053 views
Son İleti 16 Haziran 2015, 16:58:22
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 replies
2172 views
Son İleti 20 Eylül 2016, 11:34:00
Gönderen: Uyanan Gençlik