Ağız Kokusunu Önleyen Bitkiler

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11650
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
Ağız Kokusunu Önleyen Bitkiler
« : 09 Haziran 2014, 16:17:57 »
Hastalığınız hakkında merak ettiklerinizi uzmanımıza sormak için tıklayın, hemen cevaplasın.

Özellikle soğan ya da sarımsak yediğseniz bunların kokularını yok etmede oldukça etkili bir bitkidir

[b]Elma ve Havuç: [/b]
Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar.

[b]Tarçın kabukları:[/b]
Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bakteriyi yok eder

[b]Sakız:[/b]
İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur

[b]Limon:[/b]
Limon ağız kokusunu önlemede önemli bir yiyecektir Limonu ortadan ikiye bölüp yiyin

[b]Maydanoz:[/b]
Nefesiniz ferahlatmakta oldukça etkili bir bitkidir maydanoz Özellikle soğanlı, sarımsaklı yiyeceklerden sonra bir parça ağzınıza atın ve yavaş yavaş ağzınızın içinde çiğneyerek ezin Ferahlığı sizde hissedip ağız kokunuzun yok olduğunu göreceksiniz

[b]Kakule, anason, kişniş, karanfil, rezene gibi bazı baharatlar:[/b]
Eğer ağız kokusu probleminiz varsa sofanızda bu baharatları bulundurmaya ve kullanmaya özen göstermelisiniz

[b]Söğüt (Salix):[/b]
Diş ağrım için, çiğnediğim bir tutam söğüt kabuğunu macun haline gelince ağnyan dişimin üzerine bastırırım. Söğüt kabuklan aspirinin bitkisel kökeni olan şalisin içerir. Bu kabuklardan yapacağımz çay ya da bir parça bitki tentürü ağrıyı gidermeye yardımcı olacaktır.

[b]Adaçayı ;[/b]
Ağızda meydana gelen yaraları ve bunların sebep olduğu kötü kokuyu önlemek için günde birkaç defa adaçayıyla gargara yaparak kokuyu önleyebilirsiniz.

[b]MIRRA:[/b]
Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve. Mırra için özel bir kahve çekirdeği yok.
Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan benzeri kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür.Mırranın hazırlanmasında en önemli kısım kaynatma evresi. Kaynama süresi, bilinen yöntemlere göre çok uzun, belli aşamalarda kahvenin telvesi ayrılıp karışıma su eklendikten sonra devam edilir.

Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır, belli bir kıvama geldikten sonra tortusundan ayırmak amacıyla mutbak adlı özel kaba süzülür. Elde edilen karışıma tekrar kahve ve su eklenir. Bir iki defa daha süzme, kahve ve su ekleme işlemi gören kahve, tortusundan ayrıldıktan sonra kahve katılmadan sadece su eklenerek bir iki kere daha mutbaktan geçirilir. Bu işlemlerden sonra kahve içilmeye hazırdır.

[b]KARANFİL: [/b]
Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır. Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusunu yok eder.Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir. Ağızda ve midede ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir. Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.

[b]Yoğurt: [/b]
Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.