Orucu hangi gıda ile açmak gerekir?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11650
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
Orucu hangi gıda ile açmak gerekir?
« : 11 Temmuz 2014, 11:17:29 »
[img width=226 height=200]http://www.uyanangenclik.com/gallery/163_23_12_13_12_11_05.jpeg[/img]

Sünnet olan hurmayla, su veya sütle açmaktır. Bunlar da yoksa meyve veya sebzeyle açılabilir. Mesela zeytinle açılır.

Ateşte pişmiş şeyle, mesela ekmekle, çayla, çorbayla açmamalı.

Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
İftarı hurmayla açın, zira o berekettir. Şayet hurma bulamazsa suyla iftar edin, çünkü o temizleyicidir.
[İ. Mace]

Bu konudaki diğer hadis-i şeriflerden üçü de şöyledir:
Peygamber efendimiz, taze hurmayla iftar ederdi. Taze hurma yoksa kuru hurmayla, o da yoksa suyla iftar ederdi. [Tirmizî]

Peygamber efendimiz iftarını sütle de açardı. [Dâre Kutnî]

Peygamber efendimiz, üç hurmayla veya ateş dokunmamış bir şeyle iftar ederdi. [Ebu Ya’la]

[img width=300 height=195]http://www.uyanangenclik.com/gallery/163_23_12_13_12_09_42.jpeg[/img]