Nar Ayıklamanın Püf Noktası

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11650
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
Nar Ayıklamanın Püf Noktası
« : 25 Kasım 2013, 22:59:49 »
[img width=420 height=315]http://www.uyanangenclik.com/resimler/egitim/narr.Jpeg[/img]

Nar ayıklamak hiç bu kadar pratik olmamıştı.

Özellikle nar yemeği sevenlerin en dertli olduğu konu, taneleri ayıklamaktır.

Kabuğundan ayıklarken taneler genelde ezilir veya parçalanır. İşte bunlara son verecek muhteşem bir nar soyma taktiği.

Öncelikle narı eşit şekillerde kesiyorsunuz.

[img width=420 height=315]http://www.uyanangenclik.com/resimler/egitim/narr1.Jpeg[/img]

[img width=420 height=315]http://www.uyanangenclik.com/resimler/egitim/narr1a.Jpeg[/img]

Kestikten sonra su dolu bir kasenin içine bırakıp 5 dakika yumuşamasını bekliyorsunuz.

[img width=420 height=315]http://www.uyanangenclik.com/resimler/egitim/narr2.Jpeg[/img]

Bu işlemlerin ardından parmaklarınızla nar tanelerini suyun içinde kolayca ayıklıyorsunuz.

[img width=420 height=315]http://www.uyanangenclik.com/resimler/egitim/narr3.Jpeg[/img]

Bu işlemi yaparken taneler suda kolayca dağılarak kasenin dibine düşüyor ve afiyetle yemeniz için hazır hale geliyor.