Gönderen Konu: Ege Bölgesinde, bayram sabahı kesilen kurbanlık hayvanın tek parça halinde  (Okunma sayısı 3135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı busegül

  • Süper Mega üye
  • *******
  • İleti: 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
SORU: Ege Bölgesinde, bayram sabahı kesilen kurbanlık hayvanın tek parça halindeki ön kolunun içine pirinç doldurularak ve kenarları dikilerek hazırlanan, ağzı sıvanmış köy fırınında pişirilen geleneksel Kurban Bayramı Yemeğinin adı nedir?

a) Tandır
b) Gulaş
c) Sura
d) Bumbar

CEVAP:[b] Sura[/b]

 

Voiser