Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Dolmalar
Konu:
Ekşili Arap Dolması Tarifi Yapılışı
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Ekşili Arap Dolması Tarifi Yapılışı
0 Yanıt
3993 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şeyma©
Join Date: Kas 2009
Yer: İzmir
3454
+402/-0
Cinsiyet:
Ekşili Arap Dolması Tarifi Yapılışı
«
:
24 Ocak 2011, 19:33:26 »
[img]http://img341.imageshack.us/img341/2511/73962634.jpg[/img]
özelligi kıyma ile değil,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.
Malzemeler:
1/2 kg.satır kıyması
1 kgdan az pirinç
70 adet kadar kuru patlıcan
4-5 adet soğan
3-4 diş sarmısak
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
zeytinyağı,tereyağı
sumak veya limontuzu
Yapılışı:
Kıyma,ince doğranmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.
Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur.
Yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edin.
Tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir.
Sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.
Afiyet Olsun...
Kayıtlı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Dolmalar
Konu:
Ekşili Arap Dolması Tarifi Yapılışı
Yukarı git
Aşağı git