Gönderen Konu: Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı  (Okunma sayısı 4429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şeyma©

  • Prenses
  • Tecrübeli üye
  • *****
  • İleti: 3454
  • +402/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Uyanan Gençlik
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
« : 24 Ocak 2011, 20:36:03 »
[img width=333 height=200]http://img299.imageshack.us/img299/6224/spa4486kg2.jpg[/img]
[b]Malzemeler:[/b]

YETERİNCE ASMA YAPRAĞI
4 orta boy soğan
1/2 Demet maydonos
1/2 demet Dere otu
1/2 Demet nane
1 SU BARDAĞI + 1 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ
1,5 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
3-4 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
TUZ

[color=red]Tarifi:[/color]

Sarmayı, taze asma yaprağı ile yapacaksak, yaprakların üzerini aşacak kadar su ekleyip yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Eğer salamura yaprak üe sarma yapacaksak, yaprakları birkaç saat sıcak suda ıslatıp fazla tuzunun gitmesini sağlayalım.

Daha sonra yaprakları birkaç su yıkayarak bekletelim.
Tencereye zeytinyağını aktaralım. Fıstıkları ve küp doğranmış soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Pirinci yıkayıp 143 ekleyelim, ara sıra karıştırarak pirinçler şeffaflaşana dek kavuralım. 1/2 su bardağı suyu, kuş üzümlerini, tuzu, şekeri ekleyip pirinçler suyunu çekene dek pişirdim ve ateşten alalım.
Kıyılmış maydanozu, naneyi, dereotunu, limon suyunu ve baharatları ekleyelim ve karıştıralım.

Asma yapraklarının damarlı kısımları içe gelecek şekilde, sarma içinden bir miktar koyup düzgünce saralım. Tencereye maydanoz ve nane sapları dizelim. Yan yana ve aralıksız şekilde tencereye dizelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyelim.

Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım.
Tencerenin kapağını da kapatıp ağır ateşte sarmaları pişirelim.
Sarmaları tenceresinde soğutup servis yapalım.

 

Voiser