Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Tatlılar
Konu:
Pişmaniye Nasıl Yapılır? - Resimli Pişmaniye Tarifi
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Pişmaniye Nasıl Yapılır? - Resimli Pişmaniye Tarifi
0 Yanıt
9770 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
busegül
Join Date: Mar 2008
Yer: Adana
20005
+360/-0
Cinsiyet:
Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
Pişmaniye Nasıl Yapılır? - Resimli Pişmaniye Tarifi
«
:
15 Şubat 2011, 11:52:09 »
Evde Pişmaniye yapın:
1.) Şeker ve sudan oluşan karışım bir kazanda 165 dereceye kadar kaynatılır.
Kaynamış şeker soğutmak için bir tepsiye dökülür.
2.) Tepsiye dökülen şeker, soğuyup yavaş yavaş macun halini alır.
3.) Macun halini almış şeker daha sonra halka haline getirilir.
4.) Eski zamanlarda ustanın şekeri demir bir çubuğa asarak uzata uzata yaptığı beyazlatma işini, günümüzde özel beyazlatma makineleri gerçekleştirmektedir.
5.) Halka haline getirilmiş ve hamur ile karıştırılmış şeker çekilerek açılmaya başlanır.
6.) Şeker, esnedikçe ve tepsi genişliğinde açıldıkça katlanıp tekrar açılır. Bu işlem, hamur kaybolana (hamurun şekere yedirilmesi) ve şeker tel tel ayrılana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) sürer.
7.) Hamurun zamanla şekeri tel tel ayırıp, kendisinin kaybolması, şekerin beyaza dönüşmesi ve tel tel olması şaşkınlıkla ve ilgiyle izlenmektedir.
8.) Çekilen pişmaniye tel tel olduktan sonra tepsi üzerine bırakılarak kış ayazında soğumaya bırakılır.
[img width=300 height=178]http://www.uyanangenclik.com/gallery/7_10_06_18_4_57_13.jpeg[/img]
Afiyet Olsun...
Kayıtlı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Tatlılar
Konu:
Pişmaniye Nasıl Yapılır? - Resimli Pişmaniye Tarifi
Yukarı git
Aşağı git