Gıda güvenliği için kriz vakti

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ders Hocası

  • Reklam
  • Hocanın Biri
  • Administrator
  • *
  • Süper Mega üye
  • 61164
  • 521
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Arslaner
Gıda güvenliği için kriz vakti
« : 11 Kasım 2017, 18:00:09 »
Böcekler söz konusu olduğunda, çoğu zaman duygular giderek yüksektir; birçok kişi onlara bakmaya bile dayanamaz, bunlara dokunmayın ya da yutmayın. Ve böcekler, gittikçe artan bir küresel nüfusun sürdürülebilir gıda ve yem kaynakları aradığı için büyük bir beslenme fırsatı sunuyor.

Çöl Çekirgesi
Böceklerin genel olarak yüksek seviyede hayvansal protein ve geleneksel alternatiflerden daha düşük çevresel ayak izine sahip anahtar mikrobesinler bulunur ve artanlarda yetiştirilebilirler. Ancak bugün Beslenme Bülteninde yayınlanan bir gözden geçirme kağıdı, kültürel, sosyal ve ekonomik engeller kalmaktadır.

Nottingham Üniversitesi'nden entomofagy'de doktora araştırmacısı olan Darja Dobermann, "Böcekler beslenme fırsatı sunuyor, beslenme özelliklerinin beslenme özelliklerinden nasıl etkilendikleri belli değil."

"İdeal koşullarda, böceklerin geleneksel Batı biçimlerindeki hayvansal proteinlerden daha küçük çevresel etkileri var; böylelikle böcek üretiminin nasıl yapılacağı bilinmiyor; bu çevresel faydaları koruyor" diye belirtiyor.

"Çalışmalar genel olarak, böceklerin besin ya da besleme sistemlerine ekonomik ve besleyici katkılar sağlayabileceğini gösteriyor ancak böcekleri besin sistemlerine sokmak için açık havada düzenlemeler bulunmuyor; böylelikle besinler ya da soya için daha pahalı bir kanatlı versiyonu haline gelmiyorlardı yem için, "Dobermann diyor.

İnceleme, böceklerin 100'ün üzerinde ülkede yüzlerce veya yıldır gıda maddesi kaynağı haline geldiğini 2000'den fazla yenilebilir türle birlikte vurguluyor; Orta Afrika'da, beslenme proteininin% 50'sine kadar olan kısmı böceklerden gelmiştir; piyasa değeri, birçok alternatif hayvan proteininden daha yüksektir.

Böceklerin, tercihen öngörülebilir büyük miktarlarda bulunmaları için onları değerli ve kolay bulma çabası gösterecek kadar büyük olması gerekir. Çiğ, kızartılmış, haşlanmış, kavrulmuş veya öğütülmüş gıdalar gibi çeşitli yaşam aşamalarında tüketilirler.

Popüler türler arasında böcekler (Coleoptera,% 31); tırtıllar (Lepidoptera,% 18); arılar, arılar ve karıncalar (Hymenoptera,% 14); çekirge, çekirge ve kriket (Orthoptera,% 13); cicadas, yaprak fıstığı, planthoppers, ölçekli böcekler ve gerçek böcek (Hemiptera,% 10); termitler (Isoptera,% 3); Yusufbekler (Odonata,% 3); ve sinekler (Diptera,% 2).

Biyoteknoloji ve Biyoloji Bilimleri Araştırma Konseyi (BBSRC), Rothamsted Research için stratejik finansman sağlıyor.

Kaynak: University of Nottingham. "Crunch time for food security." ScienceDaily. ScienceDaily, 10 November 2017.