Gönderen Konu: Açık Öğretim Fakültesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler  (Okunma sayısı 3789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sult@n

  • Tecrübeli üye
  • *****
  • İleti: 3097
  • +189/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Uyanan Gençlik
Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1milyon 700 bin öğrencisi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.

[img]http://img843.imageshack.us/img843/1829/158ca.jpg[/img]

[color=red]Sınav tarihleri ve sınavlar:[/color]

Sınav tarihleri her öğretim yılında belirlenir. Genelde ara sınavlar nisan ayının ilk haftası (hafta sonu cumartesi ve pazar günleri), yıl sonu sınavları haziran ayının ilk haftası ve bütünleme sınavları da eylül aynın ilk haftası yapılır. Sınavlar test şeklindedir; sınavlarda yanlış doğruyu götürmez. Sınav sonuçları, sınavın yapılmasından yaklaşık bir ay sonra açıklanır.

[color=red]Sınava giriş yeri bilgileri ve Sınava Giriş Belgesi[/color]

Sınav Giriş Belgesi her öğrencinin adresine gönderilir. Ancak Sınava Giriş Belgesi eline geçmeyen öğrenciler AÖF bürolarından veya internetten şifreleriyle oturum açarak ilgili bölümlerden sınav giriş bilgilerini öğrenebilirler, sınava giriş belgelerinin çıktısını alabilirler.

[color=red]Başarı notu:[/color]

Ders başarı notları, ara sınav notunun %30'u ile final sınavının %70'inin toplanmasıyla bulunuyor. Bir öğrencinin bu şekilde hesaplanan başarı notu 50'den yüksekse öğrenci o dersten geçmiş oluyor.

[color=red]Sınıf Geçme Sistemi:[/color]

Açık Öğretim Fakültesinde tüm derslerden geçmek veya en fazla 2 dersten kalmak şartıyla üst sınıfa geçilebilir.
Ancak 1.Sınıfın dersleriyle 3. Sınıfa, 2. Sınıfın dersleriyle de 4. Sınıfa geçilemez.
Yani bir öğrenci, 3. Sınıfa geçebilmek için 1. Sınıftan sorumlu geçtiği ders varsa bunların tamamından geçmek, 4. sınıfa geçmek içinde 2. sınıftan sorumlu geçtiği ders varsa bunların tamamından geçmek zorundadır. Öğrenci, sınıf tekrarı yaparsa sadece kaldığı dersleri görür,daha önce geçmiş olduğu derslerden başarılı sayılır.

[color=red]Öğrenim süresi:[/color]

Açık Öğretim Fakültesinde öğrencilerin kayıt yaptırdıkları yıldan itibaren, öğrenim süreleri önlisans için dört, lisans için de yedi yıldır.
Öğrencilerin kayıt yeniletmedikleri yıllar, dört ve yedi yıllık öğretim süresi hesabına katılır.
Ancak bu dört ve yedi yıllık süre öğrencilik haklarından yaralanmak içindir.
Yani bir öğrenci, önlisans veya lisans olma durumuna göre dört veya yedi yıllık süreyi doldursa bile mezun olana kadar sınavlara girebilir,
okula devam eder ama öğrencilik haklarından yararlanamaz.

[color=red]Askerlik tecili:[/color]

İki yıl üst üste sınıf tekrarı yapan öğrencilerin askerlik tecil işlemleri yapılmaz. (AÖF bürosu askerlik şubesine öğrenci durum belgesi gönderir; ama askerlik şubesi, öğrenci iki yıl üst üste sınıfta kaldığından öğrencinin askerlik tecilini yapmaz.)

Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, e-kitap, e-televizyon (videolu ders anlatımı),
e-alıştırma ve çevrimiçi deneme sınavları için aşağıdaki adresten T.C. kimlik numaralarıyla oturum açarak yararlanabilirler.

leftt  [url=http://w2.anadolu.edu.tr/aos/aos_tanitim/aos_tanitim.aspx]Tıkla[/url]

 

Voiser