Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Tatlılar
Konu:
Cezerye Tarifi - Cezerye Nasıl Yapılır?
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Cezerye Tarifi - Cezerye Nasıl Yapılır?
0 Yanıt
3000 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nadya
Join Date: Mar 2008
Yer: Konya
2940
+237/-0
Cinsiyet:
Cezerye Tarifi - Cezerye Nasıl Yapılır?
«
:
08 Aralık 2013, 14:14:09 »
Cezerye, özellikle Mersin bölgesinde yapılan yaygın bir tatlı türüdür.
Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır.
Adını, Arapça'da havuç anlamına gelen kelimesinden alır.
[b]Malzemeler:[/b]
3-4 adet havuç,
10-15 tane petibör bisküvi,
1 çay bardağı ceviz içi,
Yarım yemek kaşığı margarin,
1 su bardağı toz şeker,
[b]üzeri için;[/b]
Hindistan cevizi
[img width=300 height=197]http://www.uyanangenclik.com/gallery/1_08_12_13_2_36_58.jpeg[/img]
[b]Cezerye Yapılışı:[/b]
Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içerisine alınır, şeker ve margarin ilave edilir.
10 dk kadar pişirilir. Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
Ocakta iken ceviz ilave edilir, 2 dakika daha karıştırılır.
Petibör bisküvi robottan geçirilir ve havuçlu karışım ile yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde toplar alınır, hindistan cevizine bulanılır ve servis tabağına alınır.
isteğe göre Üzerine kürdan batırılır.
Terciha bağlı olarak fındık yada antepfıstıklı yapılabilir.
Not: İsterseniz buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz veya ılık servis yapabilirsiniz, iki türlü de çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun...
Kayıtlı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Tatlılar
Konu:
Cezerye Tarifi - Cezerye Nasıl Yapılır?
Yukarı git
Aşağı git