Gönderen Konu: Yeşil Salatadaki Sağlık  (Okunma sayısı 2642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı melike

  • Paylaşımcı üye
  • ****
  • İleti: 739
  • +66/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Dal rüzgarı Affetse de...Kırılmıştır bir kere...
Yeşil Salatadaki Sağlık
« : 13 Mayıs 2008, 15:11:52 »
 

[b]Yeşil Salatadaki Sağlık




[color=maroon]                                                                             [img]http://www.kadinveaile.com/admin/rte/resimler/1B8_ysalata.jpg[/img]
[color=green]Salatalık:[/color]Kanı temizliyor, karaciğeri çalıştırıyor.
Böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür. İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar.
Sahip olduğu bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde verir, böylece cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım eder.

Salatalığın kendisi ya da suyu, cildimizi bir tonik kadar temizler. Et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser.
Tabii ünsülin içerirek kanda şekeri düşürür. Sıcak bir havada iç ısısı dış ısıdan 20 C daha düşüktür.

Bu nedenle serinletici olarak yenir. Midesi hassas olanlar salatalığı haşlayarak ve az miktarda yemelidirler.
Kabuğu koyu yeşil renkte sağlam salatalıkları satın alın. Yüzeyleri asla buruşuk, bereli olmamalı.
Normal olarak suyla iyice yıkayın ve kuru, temiz salatalıkları buzdolabında saklayın.

[color=red]Turp:[/color] Çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürd içerir.
Karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, bronşlara çok iyi tesir eder.

Dalak şişliğini giderir, cildi güzelleştirir. Bağırsakları dezenfekte eder, pekliği giderir.
Akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyu çok iyi uyku verir. Turp yaprakları, marul içinde iyi salata olur ve çok fayda verir.

Turpun hazmı zordur. Midesi ve dişleri iyi olmayanlar turpun suyunu içmelidir. Kesilmiş turp, hava ile temasta bozulmaması için hafif sirkeli suya konulmalıdır. Temizlenmiş ve kurutulmuş turplar, bir hafta kadar buzdolabında saklanabilir.

[color=green]Maydanoz:[/color] Dünyadaki en besleyici yiyeceklerden biridir. Bir demir deposudur.
Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini vardır.
Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar.

Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım eder.
Kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
Yaprakları koyu yeşil olan maydanozları alın. Buzdolabında muhafaza edilir.
[color=green]
Marul:[/color] Bol miktarda çeşitli mineralleri içerir. Sağlığımız bakımından önemi büyüktür.
Çiğ yendiğinde tesiri tamdır. Sinirleri teskin eder. İyi uyku verir. Bitkisel insüline havidir.
Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür.

Hazmı kolaylaştırır. Bol selülozu ile bağırsaklara yumuşaklık verir, pekliği giderir.
Bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler. Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir..

Marulun taze göbek yaprakları 10-12 yaşlarındaki çocuklara bolca yedirilirse boyları uzun olur.
Marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, tazelik ve pembelik verir.
Marullar, sirkeli suya batırılarak sümüklüböcek kurtlarından temizlenebilir.

Yaprakları mümkün olduğunca koyu yeşil olan, körpelerini satın alın.
Yapraklarını soğuk suyla iyice yıkayın ve iyice kurutun. Plastik torbalarda buzdolabında saklayın.

[color=green]Roka:[/color] Çeşitli esansları, vitaminleri P ve K ve çok faydalı mineralleri içerir.
Karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, bir yeşilliktir.
Tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı artırır ve iştahı açar.

Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür, karında toplanan suyu boşaltır.
Yeşil salata şeklinde yenir. İyi çiğneyemeyenler suyunu içerler.
Tere Çiğ salatalara lezzet ve canlılık katar, ayrıca değerli bir sebze suyudur.

Çeşitli vitaminler ve özellikle C vitamini, bazı faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve faydalı bir yeşilliktir.
Karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır. Gribi geçirir. Kanda şekeri düşürür. Kansızlığı giderir.
Acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırır, hazmı artırır. İştahsızlık çekenlere çok fayda verir.
Bol demiri ile kanı tazeler. Kansere karşı korur. Bağırsaklardaki çeşitli solucanları döker. Sinirleri dinlendirir ve neşeyi artırır.

Tere:, çiğ olarak, az miktarlarda yenmelidir. Fazlası zarar verir.
Tere zamanla sararır. Sararanları yenmemelidir. Ne kadar taze olursa o kadar faydası fazla olur.
İyi çiğneyemeyenler suyunu içmelidir. Midesi hasta olanlar tereyi yememelidir.
Çürüme veya sararma belirtisi olmayan, taze görünüşlü tereleri satın alın. Soğuk suyla iyice yıkayın ve kurutun.
Plastik torbalarda, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.[/color]


[/b]

 

Voiser