Okul Kaynak Sitesi
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
»
Sorular ve Cevaplar
»
Bilgi Bankası
»
Kadın ve aile
»
Yemek tarifleri
»
Tatlılar
»
Konu:
Şam Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır?
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Şam Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır? (Okunma sayısı 10335 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nadya
Tecrübeli üye
İleti: 2940
+237/-0
Cinsiyet:
Şam Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır?
«
:
20 Aralık 2012, 19:51:02 »
[img]http://uyanangenclik.com/resimler/yemek/samtatlisi.jpg[/img]
[color=red]Malzemeler:[/color]
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
5-6 kaşık kadar tarçın
Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpılır.
İrmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar tel çırpıcı ile çırpılır.
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
Ayrı bir yerde 3 kaşık pekmez ve 3 kaşık su karıştırılır. Bu karışım tepsinin her tarafına sürülür.
İrmikli karışım 2 eşit parçaya ayrılır ve bir parça elimizle tepsinin altına yayılır.
Üzerine 5-6 kaşık kadar tarçın serpilir.
İrmikli parçanın geri kalanını da bu tarçınlı katın üstüne yaymamız lazım.
Ama işin püf noktası burada başlıyor. Hepsini tepsiye koyup yaymaya çalışırsak alttaki katlar bozulacağından,
elimize irmikli hamurdan ufak parçalar alıp, elimizin içinde inceltip, yama yapar gibi tepsiye döşememiz gerekiyor bu noktada.
Tüm parçalar bitince, elimizi biraz pekmezli suyla ıslatıp yama yama gözüken üst kısmı düzeltiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirilir.
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.
5 dk kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
Kayıtlı
Bilgecan
Tecrübeli üye
İleti: 3279
+521/-0
Cinsiyet:
1 Soru - 1 Cevap
Ynt: Şam Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır?
«
Yanıtla #1 :
09 Ocak 2013, 23:23:29 »
Eline sağlık abla akss
Yaptık çok güzel oldu. Afiyetle yedik 01b
Kayıtlı
Sümeyye Sude
Paylaşımcı üye
İleti: 787
+219/-0
Cinsiyet:
BAKMA SUSKUN DURDUĞUMA DAĞLARINDA SESİ ÇIKMAZ
Ynt: Şam Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır?
«
Yanıtla #2 :
06 Haziran 2013, 12:20:20 »
harika, süper tarif..Bizde yaptık tese1
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
»
Sorular ve Cevaplar
»
Bilgi Bankası
»
Kadın ve aile
»
Yemek tarifleri
»
Tatlılar
»
Konu:
Şam Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır?
Yukarı git
Aşağı git