Patlıcan Oturtma tarifi yapılışı

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nadya

  • *****
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Konya
  • 2940
  • +237/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Patlıcan Oturtma tarifi yapılışı
« : 17 Aralık 2010, 13:48:46 »
[img]http://img208.imageshack.us/img208/6017/patlicanoturtmatarifi.jpg[/img]

[b]Malzemeler :

5 tane orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
Yaklaşık 400 gram kıyma
2 tane domates
2 tane biber
salça ve sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul veya toz biber
Ve çok az sıcak su


Patlıcan Oturma Tarifi, Yapılışı :

Öncelikle patlıcanları  şerit halinde soyalım. Yaklaşık parmak kalınlığında keselim. Ve patlıcanların kara acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletelim

Sonra ince doğradığımız soğanları kıyma ile hafif yağda kavuralım. Kıymalı soğanlı harcın üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra küçük doğradığımız biberleri ve domatesleri ekleyelim. Tuzunu, baharatlarını koyalım.

Sonra tuzlu sudan beklettiğimiz patlıcanları alalım ve bir havlu da kurutalım. Geniş bir tava veya tencereye sıvı yağ koyup kızartalım. Kızarmış patlıcanları ısıya dayanıklı cam veya bir tepsiye  koyarak üzerine daha önceden yapmış olduğumuz kıymalı soğanlı, biberli ve domatesli harçtan her tarafına dağıtarak gezdirelim. Elimizde kalan biber ve domatesleri dilimleyerek şerit şeklinde patlıcanların üzerine dizelim. Ve çok az sıcak su koyarak fırına 200 derece fırına verelim.  Yaklaşık 15-20 dakika içinde pişecektir. Çünkü bütün malzemeler pişiktir. Suyu çok az kalınca fırını kapayıp dinlenmeye bırakın.

Afiyet Olsun…[/b]

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Patlıcan Oturtma tarifi yapılışı
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2010, 13:55:29 »
eline sağlık ablacım  aro1