Uyanan Gençlik

3. sınıf Türkçe - 5N1K - Çözümlü Test

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • ******
  • Join Date: Kas 2010
  • Yer: HATAY
  • 7462
  • +546/-0
  • Cinsiyet: Bay
3. sınıf Türkçe - 5N1K - Çözümlü Test
« : 11 Temmuz 2016, 17:03:32 »
Soru 1
Aşağıdaki cümlelerden hangisinde işi yapan diğerlerinden farklıdır?
A) Dört senedir bu evde oturuyorum.
B) Kar yağınca hemen sokağa çıktım.
C) Bugün de okula gelmedi.

Soru 2
Nasreddin Hoca eşeğe ters binmişti.
Yukarıdaki cümlede aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yoktur?
A) Ne zaman
B) Kim
C) Nasıl

Soru 3
"Bize geleceklerine söz verdiler."
Yukarıdaki cümlede KİM sorusunun cevabı hangisidir?
A) Biz
B) Onlar
C) Ben

Soru 4
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemin ( fiilin/eylemin) altı yanlış çizilmiştir?
A) Müzik dinlemek beyni rahatlatır.
B) Havalar bu hafta soğuyacakmış.
C) Ayşe ile hemen barışmalısın.

Soru 5
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin nasıl yapıldığı belirtilmiştir?
A) Öğretmen konuyu güzel anlattı.
B) Annemi çok seviyorum.
C) Yarın bize gelecekler.

Soru 6
Aşağıdakilerden hangisinin konuşmasında "NE-NİÇİN-NASIL" sorularının cevabı vardır?
A) Ayşe: Araba, benzini bittiği için çalışmadı.
B) Okan: Leylekler, havalar soğuduğunda topluca göç ederler.
C) Demet: Doktor, öksürdüğü için şurup yazdı.

Soru 7
Mikroskopla bakterileri inceledik.
Volkan’ın kurduğu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı vardır?
A) Ne zaman
B) Neyi
C) Nereye

Soru 8
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemin (eylemin) yeri diğerlerinden farklıdır?
A) Yarın veli toplantısı yapılacak.
B) Unutmadım o güzel hatıraları.
C) Maçı kaybedince hüngür hüngür ağladı.

Soru 9
Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde NE ZAMAN sorusunun cevabı vardır?
A) Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
B) Üzüm üzüme baka baka kararır.
C) Araba devrilince yol gösteren çok olur.

Soru 10
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde işin kim tarafından yapıldığı belli değildir?
A) Ayşe Miray parkta çok eğlendi.
B) Kar yağınca yollar kapandı.
C) Ziyattin Bey traktörü sürüyordu.


CEVAPLAR:
1. C
2. A
3. B
4. C
5. A
6. B
7. B
8. B
9. C
10. B

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
3391 Gösterim
Son İleti 23 Aralık 2010, 15:53:54
Gönderen: busegül
0 Yanıt
4548 Gösterim
Son İleti 08 Kasım 2014, 10:59:52
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 Yanıt
2504 Gösterim
Son İleti 10 Temmuz 2016, 17:49:37
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 Yanıt
3866 Gösterim
Son İleti 11 Temmuz 2016, 16:30:28
Gönderen: Uyanan Gençlik
0 Yanıt
3242 Gösterim
Son İleti 11 Temmuz 2016, 16:47:29
Gönderen: Uyanan Gençlik