Etkili İlaç SÜT !..

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı melike

  • ****
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: ANKARA
  • 739
  • +66/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Dal rüzgarı Affetse de...Kırılmıştır bir kere...
Etkili İlaç SÜT !..
« : 13 Mayıs 2008, 15:06:04 »
[b][color=purple]Etkili İlaç SÜT !..


 

  İnsanoğlu, 5000 yıldan beri süt içiyor, bu konudaki ilk kanıtları Dicle ve Fırat  ırmakları arasında kurulan Sümer Uygarlığının Ur kentinde bulunmuştur. Bir ''Yaşam Mucizesi'' diye nitelenebilecek kadar büyük besin değerine sahip olan sütün, insan yaşamındaki yeri insanlık tarihi kadar eskidir..
 
M.Ö 26. yüzyıl`a ait Babil kabartmalarında süt ve süt kesiği temalarının işlendiğini görüyoruz. Yine M.Ö 8. Yüzyıl`da Homer`in yazılarında süt, süt kesiği e peynirle ilgili anlatımlara rastlanır.

Keza; İncil`de İbrahim Peygamber`in üç meleğe tatlı ve ekşi sunduğu anlatılır. M.Ö. 4.yüzyıl`da Antik Trakya ahalisini bugün yoğurt adıyla bildiğimiz '' prokiş '' dedikleri bir çeşit ekşi süt üretiyorlar. Süt işleme tekniklerini bugünkü Rusya, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin tanıtanların da Moğollar, Persler ve türkler`le birlikte diğer göçebe kavimler olduğu söylenir.

Yüzyıllardır sağlığa yararlı bir içecek olduğu söylenen sütün yararları uzmanlarca da kanıtlanmıştır. Sütün içerdiği bol miktarda kalsiyum ve daha bir çok madde; bir çok hastalığı önler, hatta tedavi eder.Bu yüzden uzmanlar, sağlık açısından bol miktarda süt tüketilmesini öneriyor.


Süt; kanseri, özelliklede bağırsak kanserini önler.Kaliforniya Üniversitesi`nden Doktor Cedrik Garland`ın 20 yıllık bir araştırması, süt tüketen kişilerin daha sağlıklı bağırsaklara sahip olduğunu gösterdi. 20 yıl boyunca 2000 kişiyi inceleyen Garland, günde 2-3 bardak süt içen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlanmadığı belirtti.

Bu yüzden Garland, bağırsak kanserini önlemek için günde 2-3 bardak süt tüketilmesini öneriyor. Tıpkı diğer bilmadamları gibi, Garland da sütün, içerdiği kalsiyum ve D vitamininden dolayı bu kadar yararlı olduğunu ileri sürüyor.

1987 yılında yapılan bir araştırmada, Avusturya`da bol miktarda bağırsak kanserine rastlanması dikkat çekti. Hafta en az 2-3 bardak süt tüketmeyen kişilerde, bağırsak kanserine yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu tespit edildi.

Uzmanlar, sütte bulunan kalsiyumun bağırsaklardaki, kansere yol açabilen fazla asitleri yok ettiğini ve böylece sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalıştığını belirtiyorlar.
New York Kanser Araştırma Merkezi`nde kanser hastaları incelendi ve süt içen hastaların kanser hücrelerine bakıldığında, hücre gelişmelerinde yavaşlamaya rastlandı. Böylece, kalsiyumun kanser hücrelerini yavaşlattığı kanıtlanmış oldu.

Bostonlu bilim adamları, sütün içerdiği ''Asidofilis ''bakterisinin de bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu söylüyorlar.
Yapılan araştırmalarda, bu bakterin kanser üreten hücrelerin yok ettiği ortaya çıktı.
Asidolifis bakterisi, bağırsaklardaki doğal maddelerin, değişme uygulayarak kanser üretmelerini engelliyor.

Japon araştırmacılar, her gün süt içerek mide kanserinden de uzak durulabileceğini savunuyorlar.
Yapılan bir çok uluslararası araştırmalarda, süt tüketen kişilerde akciğer kanserine de pek rastlanmadı.

Yapılan araştırmalarda günde 1-2 paket sigara içen ve süt tüketmeyen kişilerde, kronik bronşite yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu görüldü.

Uzmanlar, bu konuda sütün içerdiği A vitamininin etkili olduğunu söylüyorlar. A vitamini sayesinde akciğerler beslenerek temizleniyor; böylece kronik bronşit, hatta akciğer kanseri önlenmiş öluyor.

Süt, insan yaşamının her döneminde bir ihtiyaçtır. Bebeklikten gençliğe ve gençlikten yaşlılığa kadar insanın her dönemde süte ihtiyacı vardır.

Bebeklik Döneminde , Gençlik döneminde ve Yaşlılık döneminde insanların neden süte ihtiyaçları olduğunu öğrenmek ister misiniz?

Çocukluk döneminin ilk birkaç yılının bir çocuğun gelecekteki sağlıklılığı üzerinde hayati bir önemi vardır. Gıdalar ve gıdaların önemli besin öğeleri kuvvetli kemik ve diş, sıkı kas ve sağlıklı doku oluşturmaya yardım eden maddelerdir. İyi bir diyet ayrıca günlük hastalıkları da önler.

Süt, anne sütünden kesilen çocuğun diyetinin önemli bir parçası olmaya devam eder. iki yaşın altındaki çocuklara tam yağlı süt verilmelidir. Çünkü sütteki yağın sağlayacağı enerji ve Vitamin A’ya ihtiyaçları vardır. 2 yaşından sonra daha çeşitli gıdalarla beslenmeye başladıklarından diyetlerine yavaş yavaş yarım yağlı süt girebilir.

Süt ve süt ürünleri diyette en zengin kalsiyum kaynakları arasındadır (kalsiyum kemik ve dişlerin kuvvetlenmesini sağlar.) Bu yaşlarda kemikler çok hızlı büyüdüğü için çocuklar yapılarının küçük olmasına rağmen yüksek kalsiyum miktarına ihtiyaç duyar.

½ lt. süt yaklaşık 650-700mg. Kalsiyum içerir, böylece örneğin 2 yaşındaki bir çocuğun kalsiyum gereksinimi günde en az ½ litre süt içerek karşılanabilir. Çocuğun sade süt içmeye ilgisi azalırsa aromalandırılabilir veya aromalı süt verilebilir.

Ergenlik çağında besinlere ihtiyaç oldukça yüksektir. 12.-15. yaş arasında erkek çocuklar daha hızlı büyürler ve yılda 10cm.’e kadar boyları uzayabilir. Büyüme hızı

kızlarda biraz daha azdır.

Gençler için sağlıklı bir diyet, mümkün olduğunca besleyici değeri yüksek olan çeşitli gıdaları içermelidir. Ergenlik çağında kalsiyum ihtiyacı kemiklerin büyüme ve gelişmesine bağlı olarak özellikle çok yüksektir.

Günde 500ml. süt veya eşdeğer miktarda peynir veya yoğurt gençlerin kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır. Küçük bir kase yoğurt veya küçük bir parça peynir bir bardak sütün yerine geçebilir.

Yağsız veya yarım yağlı süt düşük yağ ve kalori içerir fakat tüm protein, kalsiyum ve vitaminlerin çoğunun içerir. Tüm diğer süt ürünleri gibi düşük yağlı süt ürünleri de (yağsız yoğurt, düşük yağlı peynir gibi) iyi kalsiyum kaynaklarıdır.

Süt aynı zamanda, enerji, protein ve çeşitli vitaminleri de sağlar ve yemek arası içecek olarak dişleri de korur.
Yaşlılık dönemi

Süt ve süt ürünlerini uyumluluğu çeşitliliği ve besleyici olması, bu ürünleri yaşlılar içinde değerli kılmaktadır.

Yaşlı kimselerin besin ihtiyaçları genellikle daha genç yetişkinlerin ihtiyaçları ile benzerdir ve Vitamin D dışında 65 yaşın üzerindeki kişiler için spesifik bir tavsiye yoktur. Enerji alımı azaldığında, diğer besinlerin alımı da düşecektir ve yetersiz beslenme riski artacaktır. Çeşitli besinleri baz alan dengeli bir diyet önemlidir.

Süt ve süt ürünleri gıdalara ilgisini kaybeden kişiler için özellikle önemlidir. Süt çeşitli gıdalarda çeşitli pişirme şekilleri ile kullanılabilir. Soslarda, puddinglerde, kahvaltılarda veya soğuk ve sıcak içeceklerde kullanılabilir. Süt ve peynir besleyiciliği arttırmak için diğer gıdalara eklenebilir. (Çorbalar, püreler gibi)

 
Yetişkinlerin yağsız veya az yağlı süt tüketmelerinde yarar vardır. Yağsız sütte de bol miktarda kalsiyum ve sağlığa yararlı maddeler bulunur.

Sütü yemeklerden önce için. Sütü tek başına içerseniz, sütün içerdiği maddeler diğer besinlerin maddelerinden etkilenmezler. Böylece süt daha yararlı olur ve sütteki protein molekülleri, beyindeki maddeleri daha iyi bir şekilde harekete geçirerek konsantrasyonumuzu arttırır.

İki yaşından küçük çocukları az yağlı sütle beslemeyin. Sütün yağı yararlıdır ve çocukların ishal olmalarını engeller.

Süt, herkesin tansiyonunu düşürmez.Bu yüzden, tansiyon hastalarının sadece süte güvenmemeleri gerekir.

Bazı kişiler sütün içerdiği laktoz maddesini sindiremezler ve aşırı derecede mide rahatsızlıklarına yakalanabilirler.
Süt, bazı besinlerle birlikte tüketildiği taktirde ishal gibi bağırsak sorunlarına da yol açabilir.
Sütün yağı, bazı kişilerin kolestrollerini yükseltebilir..




[/color][/b]