Uyanan Gençlik

Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.) - Değerleri Tanıyalım Yarışma Soruları

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11629
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
1. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s)’ın 1888 yılında doğduğu Silistre’nin Ferhatlar köyü, bugün hangi ülkenin sınırları içerisinde yer alır?
 
A) Yunanistan
B) Bulgaristan
C) Romanya
D) Türkiye

2. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) soyundan olan İdris Bey, hangi padişahın kız kardeşiyle evlenmiştir?

A) Yavuz Sultan Selim
B) Fatih  Sultan Mehmet
C) Kanuni Sultan Süleyman
D) II. Abdülhamit

3. Süleyman Efendi’nin babası aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kemal Kaçar Beyefendi
B) Tuna Han’ı İdris Bey
C) Bafralı Ahmet Hamdi Efendi
D) Hocazâde Osmân Fevzi Efendi

4. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s)’ın babasının mesleği nedir?

A) Çiftçi
B) Müderris
C) Doktor
D) Avukat

5.  Süleyman efendinin babası, takva bir insandır. Tahsil yıllarında rüyasında gece kopan bir parçanın gökyüzüne çıktığını ve etrafa ışıklar saçtığını görür. Bunu hayırlı bir evlada yorunca saliha bir kız araştırmaya başlar. Neticede aşağıdakilerden hangisiyle evlenmiştir?

A) Âmine
B) Hatice
C) Âişe
D) Hafize hanım

6. Süleyman Efendinin babası evlendikten bir müddet sonra Fehim, Süleyman, İbrahim  ve halil isimlerinde dört erkek evladı olur.  Rüyasında kendisine işaret edilen çocuğun hangisi olduğunu araştırmaya başlar. Zeka, kavrayış, öğrenme kabiliyetleri ile ön plana çıkan hangi oğlunun diğerlerinden farklı olduğunu hissetmiştir?

A) Fehim
B) Süleyman
C) İbrahim
D) Halil

7. Süleyman efendi ilk tahsilini hangi okulda yapmıştır?

A) Satırlı medresesi
B) Rüştiye mektebi
C) Darül Hilafetü’l-Aliyye Medresesi
D) Medresetü’l-Mütehassisin

8. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) 1919 senesinde Medresetü’l mütehassisinden birincilikle mezun olunca, hangi rütbeye ulaşmıştır?

A) Dersiâm
B) Kâdılık
C) Doktor
D) Avukat

9.  Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) Medresetü’l Kuzatı (Hukuk fakültesi) bitirerek, hangi rütbeye ulaşmıştır?

A) Dersiâm
B) Kâdılık
C) Doktor
D) Avukat

10. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) kaç yılında
Mürşid-i kamil olarak vazifeye başladı?

A) 1929
B) 1936
C) 1941
D) 1956

11. Süleyman Efendi Tasavvuf yolunda kimin sohbetlerine devam ederek yetişmiştir?

A) İmam-ı Rabbani (k.s.)
B) Salâhuddîn İbn-i Mevlânâ Sirâcüddin (k.s.)
C) Muhammed Mazhar Îşân Cân-ı Cânan (k.s.)
D) Habîbullah Cân-ı Cânan (k.s.)
 
12. Süleyman Efendi hazretleri itikadda hangi mezhebe mensuptur?

A) Mu’tezile
B) Selefiyye
C) Ehl-i Sünnet
D) Şia

13. Süleyman efendi fazlaca kitap telif etmemiştir. Selefin mumu ışığında yazdığı eserlerin toprağa gömülmesini çöplüklere atılmasını istemeyip yazılan bu eserleri anlayacak canlı kitap yetiştirmeyi lüzumlu görmüştür. Bununla birlikte kaleme aldığı eserler vardır.

Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

A) Kur’an harf ve harekeleri
B) Mektuplar ve bazı Mesil-i Mühimme
C) Risale-i Kibrit-i Ahmer
D) Hak Dili Kur’an Dili

14. Medreselerin kapatılması üzerine Süleyman Hilmi Tunahan’a (k.s) hangi görev verilmiştir?

A) İmamlık
B) Vâizlik
C) Müezzinlik
D) Müftülük

15. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) uzun yıllar İstanbul’un büyük camilerinde halka vâz ederek insanlara İslamiyetin emir ve yasaklarını anlatmıştır.

Aşağıdaki camilerin hangisinde vâz vermemiştir?

A) Sultanahmet
B) Süleymaniye
C) Yeni cami
D) Selimiye

16. Süleyman efendi (k.s.) korkutmak için;
- Mehdilik iddiası ile idamla yarğılandığı,
- Kütahya hapishanesinde 69 yaşında olmasına rağmen hapse atıldığı,
- Suçsuz olduğu anlaşılarak beraat ettiği,

Ayaklanma hangi ilde tezgahlanmıştır?

A) Konya
B) İstanbul
C) Bursa
D) Ankara

17. 1951 yılında Konya lezzet lokantası sahibi Mustafa Bey’in köşkünün ilk katında ilk düzenli Kur’an Kursu faaliyeti başlamıştır. Burası nerededir?
A) Ümraniye
B) Kısıklı
C) Çamlıca
D) Kabakça


18.  Oradaki Müslümanların Fransız sömürgeciliğyle mücadelesi esnasında, vaazlarında “Müslüman kardeşlerimize dua edelim” dediği için defalarca karakola çağrılıp ifadesi alındı. Bu ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Pakistan
B) Cezayir
C) Tunus
D) Fas

19.  Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) vefat ettiğinde kaç yaşındaydı?

A) 55
B) 63
C) 72
D) 80

20. Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) kaç yılında vefat etmiştir?

A) 16 Eylül 1959
B) 11 Eylül 1949
C) 15 Eylül 1960
D) 16 Eylül 1949

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11629
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
CEVAP ANAHTARI:

1. B      6.  B       11. B      16. C
2. B      7.  B       12. C      17. C
3. D      8.  A       13. D      18. B
4. B      9.  D       14. B      19. C
5. B     10. B        15. D     20. A

 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
2 Yanıt
24566 Gösterim
Son İleti 09 Kasım 2015, 08:14:59
Gönderen: Nadya
0 Yanıt
6022 Gösterim
Son İleti 25 Mart 2014, 22:14:48
Gönderen: D®agon
1 Yanıt
7105 Gösterim
Son İleti 16 Eylül 2014, 12:45:11
Gönderen: Black_house
0 Yanıt
9996 Gösterim
Son İleti 27 Mayıs 2015, 20:00:07
Gönderen: D®agon
0 Yanıt
74546 Gösterim
Son İleti 26 Mart 2016, 14:34:33
Gönderen: kardelen