LYS'de Önemli Değişiklikler (2017)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sult@n

  • *****
  • Join Date: Nis 2008
  • Yer: Ankara
  • 3097
  • +189/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Uyanan Gençlik
LYS'de Önemli Değişiklikler (2017)
« : 11 Mart 2017, 11:22:17 »
LYS'de Önemli Değişiklikler. İlk kez 15 "açık uçlu" soru geliyor.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular 4 Ocak 2017 tarihinde başladı. 18 Ocak'ta sona erecek.
ÖSYS kılavuzuna göre, Lisans Yerleştirme Sınavı'ndaki (LYS) tüm testlerde ilk kez 15 açık uçlu (öğrencinin okul yazılısındaki gibi yazarak cevapladığı soru) yer alacak. Bu soruların değerlendirilmesinde 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek.

  Yine çok önemli bir değişiklik de adayların sınava alınmasında yapılıyor. Adaylar salona en geç sınav başlamadan 15 dakika önce alınacak. Daha sonra gelenler sınava giremeyecek. Önceden sınava adaylar geç girdiklerinde diğer adayların dikkatini dağıtıyordu ve sınavla ilgili hatırlatmaları duymayarak düzenin bozulmasına yol açıyordu. Dolayısıyla sınava kesinlikle geç kalmamanız gerekiyor.

[b]LYS'de kısa cevaplı açık uçlu sorular da olacak;[/b]
    LYS-1 Matematik'te 3,
    LYS-2 Fizik Kimya Biyoloji'nin her birinde 1'er
    LYS-3 Türk Dili ve Edebiyatında 2, Coğrafya-1'de 1
    LYS-5 Yabancı Dil'de 3
    LYS-4 Tarih ve Coğrafya-2'nin her birinde 1'er,
Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak bir soru açık uçlu ve kısa cevaplı olacak.

Adayların zaten bilmesi gereken testlerde (çoktan seçmeli sorular) rahatlıkla doğru cevabını bildiği ifadeleri yazması istenecek. Konuları bilen gayretli bir öğrenci için sıra dışı bir değişim veya zorluk içermiyor. ABD'de uygulanan sistemin bir uygulaması niteliğinde.

Artık Geometri dersi ayrı bir kitapçık olarak adayların önüne gelmeyecek. Geometri soruları 80 soruluk Mat-1 testinin içinde yer alacak.

Öğretmenlik programlarında adaylar en az 240 bininci olmalı. Yani öğretmenlik tercih eden bir adayın başarı sırası 240 bin olarak sınırlandı.

Adaylar açıköğretim fakültelerinde kazanmak istedikleri bölüme yerleşebilmek için istediği bölümün kabul ettiği YGS puan türünden barajı geçmesi gerekecek. Yani YGS'de herhangi bir puan türünden barajı aşması artık yeterli olmayacak. Eskiden adaylar istedikleri bölüme herhangi bir puan türünden barajı aştıklarında girebiliyordu.

YGS ve LYS'de yaşanan bu önemli değişiklikler siz gayretli ve çalışkan öğrencilerin lehine, olumlu gelişmelerdir.